Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După finalizarea intervențiilor de modernizare, unitatea de învățământ situată în Govândari, pe Aleea Mărghitaș Nr. 5, a fost recepționată miercuri, chiar de Ziua Învățătorului. Lucrările, funcționale și structurale, interioare și exterioare, au vizat toate cele trei corpuri, școala, atelierul și sala de sport care au fost modernizate integral!

Au fost refăcute instalațiile sanitare, termice și electrice și instalate sisteme de alarmare la incendiu, control acces și supraveghere video, iar pentru persoanele cu mobilitate redusă a fost construită rampă de acces și a fost instalat un lift exterior.

„Vorbim despre o investiție pe fonduri europene, pe Eficiență Energetică, cu o valoare eligibilă, nerambursabilă, de 8,5 milioane de lei, la care se adaugă una neeligibilă, pe care ne-am asumat-o noi, Primăria, de aproape 4 milioane de lei. Este încă o școală pe care o predăm copiilor și dascălilor, modernizată, o școală care nu a beneficiat de investiții structurale serioase din 1976, de când a fost construită. Rămânem în continuare focusați pe educație, pe sănătate și pe calitatea vieții!“, a precizat primarul Ioan Popa cu acest prilej.

Din bugetul local au fost realizate diverse lucrări din afara sferei Eficienței Energetice, cum ar fi reparațiile la acoperișul sălii de sport, refacerea curții și a aleilor pietonale sau amenajarea spațiilor. Totodată, au fost achiziționate dotări în valoare de peste 1,4 milioane de lei, constând în mobilier școlar, table inteligente, calculatoare, videoproiectoare, materiale și echipamente sportive, gradene, frigidere etc. De toate aceste se vor putea bucura din toamnă, odată cu începerea noului an școlar, cei 360 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 9.

JCS-Walter Fleck