Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asistenţa medicală pentru reşiţeni va fi asigurată în perioada sărbătorilor de către Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, care va lucra la foc continuu pentru a suplini şi tratamentele ambulatorii.

Asta pentru că în cabinetele de medicină de familie nu se lucrează nici de Crăciun, nici de Anul Nou, respectiv în zilele de 25 şi 26 decembrie 2019 şi în zilele de 1 şi 2 ianuarie 2020, acestea fiind, ca pentru toţi cei ce lucrează în sistemul de stat, sărbători legale.

„Activitatea medicală la nivelul spitalului nostru, se mai arată într-un comunicat remis redacţiei din partea SJU Reşiţa, se va desfășura similar gărzilor de weekend, acestea fiind de 24 de ore (de la 08.00 până a doua zi la 08.00). Pentru 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020, declarate zile libere cu recuperare, activitatea medicală în cadrul secțiilor și compartimentelor din spitalul nostru, inclusiv în UPU, se va desfășura conform unei zile obișnuite de lucru“.  Doar în cazul unui eveniment major se poate activa Planul Roşu, menit să mobilizeze şi să suplimenteze personalul medical.

De asemenea, ni s-a comunicat că Unitatea de Primiri Urgențe are stocuri suficiente (materiale sanitare, medicamente, autospeciale și personal de rezervă), pentru a face față oricarei situații, având în vedere perioada din an în care ne aflăm și numărul mare al zilelor libere. Pentru a se evita situatiile nedorite, medicii recomandă populaţiei prudenţă maximă în privinţa meselor îmbelşugate, respectiv abţinerea de la excese alimentare, consumul moderat de alcool, alimentație bogată în fructe și legume, consum de lichide calde și evitarea automedicației.

JCS-Alexandra Gorghiu