De Revelion, femeile se vor stralucitoare! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După ce şi-au făcut treburile casnice, doamnele nu au uitat să treacă nici pe la saloanele de înfrumuseţare.

Orice femeie îşi doreşte ca în Noaptea dintre Ani să strălucească mai mult ca oricând, aşa că doamnele şi domnişoarele au luat cu asalt saloanele de înfrumuseţare. Şi chiar dacă numărul clientelor aproape că s-a dublat în această perioadă, stiliştii nu se plâng de oboseală, ba chiar şi-au prelungit programul de lucru pentru a mulţumi pe toată lumea. De cealaltă parte, pentru a fi sigure că nu vor rămâne nearanjate de sărbători, multe dintre cliente şi-au făcut programări chiar şi cu o lună înainte. „De sărbători a fost mai aglomerat decât în restul zilelor, deoarece majoritatea femeilor îşi doresc să strălucească în această lună. Multe dintre clientele pe care le-am avut în această perioadă sunt doamne care muncesc în străinătate şi care, odată ajunse acasă, trec întâi pe la salon”, ne-a spus Gabriela Bunda

hair-stylist într-un salon de înfrumuseţare din zona centrală a oraşului.

Pentru finalul de an, unele tinere şi-au dorit o schimbare radicală de look, deşi specialiştii sunt de părere că acest lucru nu ar trebui să se întâmple în perioada sărbătorilor. Pentru seara de Revelion, majoritatea femeilor au ales să-şi vopsească părul în nuanţele acestui sezon, blond, arămiu şi roşu, iar în materie de coafuri au optat pentru bucle ample sau onduleuri. Şi pentru că 2013 a fost anul dantelei, pe multe doamne şi domnişoare Revelionul le va găsi îmbrăcate într-o rochie dintr-un astfel de material, care, potrivit stiliştilor, merge perfect cu o coafură vintage. „Nu recomand schimbările radicale de look, acum de sărbători, pentru că s-ar putea să nu ne placă şi să nu mai dorim să ieşim din casă. Cât priveşte tunsorile anului 2014, se va purta foarte mult bretonul şi bobul lung. Ca şi culori, arămiul, roşul şi blondul rămân în trend”, precizează Gabriela Bunda.

Mâini de gospodină modernă…

După ce şi-au făcut treburile casnice, manichiura gospodinelor a avut de suferit, aşa că nu doar coafezele au lucrat peste program, ci şi manichiuristele şi cosmeticienele. Dacă doamnele au optat, în general, pentru o manichiură clasică, în nuanţe vii, tinerele au ales pentru sfârşitul de an manichiura cu gel şi picturile cu acril pe unghii. Pentru o astfel de lucrare, doamnele au scos din buzunare între 40 şi 45 de lei, manichiură şi pedichiură, iar tinerele, numai pe manichiură, între 50 şi 80 de lei. Pentru un chip perfect, fără cusur, multe femei apelează, pentru petrecerea de final de an, la machiajul profesional. Pentru realizarea sa, make-up artiştii ţin cont, în primul rând, de trăsăturile feţei, iar mai apoi de culorile sezonului şi de cadrul în care are loc petrecerea. Un machiaj de seară costă între 50 şi 120 de lei.

Roxana Bălan Nafiru