Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De Sf.Apostoli Petru şi Pavel, sâmbătă, 29 iunie 2019, cea de-a doua seară de petreceri organizate de Primăria şi Consiliul Local Reşiţa, cu prilejul Zilelor Reşiţei, i-a adus în Parcul Tricolorului în special pe romantici, dar şi pe cei care au preferat să-şi sărbătorească ziua numelui în parcul de distracţii.

N-a mai fost înghesuială ca în prima seară, dar parcul tot s-a umplut, asta şi datorită faptului că temperaturile au fost agreabile, iar oamenii au fost dornici să se distreze fără să asude. Toată lumea a fost de acord că Dumnezeu i-a binecuvântat pe reşiţeni cu asemenea zile de sărbătoare.

Pe scenă a fost rândul folkiştilor să creeze atmosferă, aceştia reuşind să provoace publicul, aflat în spatele gardurilor de protecţie, să cânte împreună cu ei. Au cântat Cristian Melcher, Marcel Colcer şi Cristian Buică acompaniat la clape de Marius Dobre, care i-a însufleţit pe reşiţeni cu cântecul său emblematic, „Reşiţa mea”.

După ora 22,30, Parcul Tricolorului a trecut în alt registru, vocea foarte plăcută a aromâncei Elena Gheorghe reverberând peste marea de oameni în ritmuri pop. Mai ales tinerii au cântat împreună cu artista refrenele cântecelor ei, atât de cunoscute şi îndrăgite, şi au început să danseze într-o seară, cu adevărat magică.

Zilele Reşiţei se vor încheia astăzi în Parcul Tricolorului, tot cu folclor, pe scena Primăriei urmând să evolueze Ansamblul Centrului pentru Persoane Vârstnice Reșița, Ansamblul Bocşana, Ansamblul Cetera din Carei şi soliştii vocali Patricia Blidariu, Liliana Chiosa, Dorina Blidariu, Maria Milu Sorescu şi Nicu Novac.

Alexandra Gorghiu