Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Nu mai puţin de 107 cărăşeni au fost surprinşi de oamenii legii fără să poarte masca în locurile în care o impune pandemia!

Poliţia judeţului informează despre un nou weekend de controale în contextul pandemiei. Astfel, din 4, până în 6 septembrie, structurile teritoriale ale MAI, împreună cu alte instituţii abilitate, însumând efective de 295 de persoane, au controlat zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţele, restaurantele, terasele şi traficul.

„Cu această ocazie, au fost verificate 127 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate peste 1.700 de persoane și au fost verificate 210 mijloace de transport. Echipele mixte de control au depistat 107 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu sancțiuni în valoare totală de 3.000 de lei. 4 operatori economici și persoane fizice au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis și pentru participarea la astfel de activități, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții. De asemenea, au fost aplicate alte 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. În total, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 de lei“, informează Poliţia judeţului, cu „promisiunea“ continuării acestui gen de acţiuni pe toată durata stării de alertă.

JCS-A.M.