Caraş-Severin, Romania

BERZOVIA – Se vor efectua lucrări de modernizare în toate cele trei localităţi: Berzovia, Gherteniş şi Fizeş. Startul se va da în Gherteniş, chiar de săptămâna viitoare, unde vor demara lucrările de introducere a sistemului de canalizare, investiţie ce va „înghiţi“ nu mai puţin de un milion de euro, prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală.

Pentru a lucra mai uşor, dar şi pentru că legea îi permite, primarul Petru Pop a ales să împartă lucrarea pe bucăţi. „Am luat lucrarea de pe SEAP şi am împărţit-o în două. Un prim lot este Gherteniş – Berzovia spre staţia de epurare, pentru care s-a semnat deja şi contractul cu firma, iar pentru cealaltă parte a satului Gherteniş urmează să scoatem din nou lucrarea la licitaţie, în vederea desemnării constructorului. Pentru primul lot avem autorizaţia de construcţie eliberată, aşa că din 20 august voi da ordinul de începere. Am ales să lucrăm în acest fel pentru că este mai simplu şi nu se diminuează nici valoarea proiectului, care se ridică la un milion de euro, iar oamenii sunt nerăbdători şi vor să vadă fapte, nu vorbe!“, ne-a declarat Petru Pop, primarul comunei Berzovia.

De altfel, administraţia locală aşteaptă eliberarea autorizaţiei de construcţie şi pentru modernizarea a 8,5 kilometri de străzi, cei mai mulţi dintre ei, 5 km, în Gherteniş iar restul în Berzovia. „Bănuiesc că în maximum zece zile ne va ieşi autorizaţia. Am mai depus documentaţia necesară în vederea eliberării autorizaţiei de construcţie şi pentru extindere canalizare la Berzovia, pentru străzile unde aceasta nu există. Şi acest proiect se ridică la suma de un milion de euro. Şi mai avem un proiect de un milion de euro, derulat tot prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală. Este vorba despre asfaltarea a 3,5 kilometri de străzi în Gherteniş şi 5 km în satul Fizeş. Şi în cazul acestui proiect aşteptăm eliberarea documentaţiilor necesare de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a putea demara lucrările. În orice caz, în maximum o lună, vor demara toate aceste lucrări, aşa că toamna aceasta ne va prinde în mare forţă“, a mai spus primarul din comuna Berzovia.