De ce ar trebui să ai o hotă încorporabilă în bucătărie - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Hotele mari din oțel inoxidabil au fost la modă în bucătării în ultimii ani, dar acum vedem o mișcare spre hote ascunse. Acest lucru merge mână în mână cu dorința noastră tot mai mare de bucătării simplificate și minimaliste.

Hotele, care extrag grăsimea și mirosurile de gătit din aer, sunt utile și uneori impuse de codurile de construcție. Dar doar pentru că vrei sau ai nevoie de una nu înseamnă că ea trebuie să fie la vedere. Aici îți explicăm de ce și cum ai putea alege să îți ascunzi hota.

De ce să ascunzi hota?

O hotă ascunsă sau hotă încorporabilă este integrată în mobila de bucătărie. Ascunderea unei hote sau a oricărui aparat contribuie la concentrarea atenției asupra dulapurilor de bucătărie și a altor elemente de design, mai degrabă decât asupra aparatului în sine. Hotele ascunse sunt benefice în special într-o bucătărie mică, care poate fi aglomerată vizual atunci când o mulțime de aparate sunt la vedere.

O hotă încorporabilă poate funcționa în orice stil de bucătărie și este deosebit de adecvată atunci când planifici o bucătărie modernă. Ascunderea hotei ajută la menținerea liniilor curate și evită perturbarea fluxului continuu al dulapurilor superioare, creând un aspect elegant.

Integrarea hotei în bucătăriile în stil tradițional a fost o alegere populară de mulți ani. În aceste bucătării, hotele sunt adesea încorporate în dulapuri personalizate proiectate frumos.

Care sunt posibilitățile?

Există multe modalități prin care poți integra o hotă încorporabilă de gătit în dulapurile de bucătărie și alteori să o ascunzi. Primul pas este să te asiguri că hota pe care o alegi este concepută pentru a fi integrată (nu toate sunt). Înainte de cumpărare, consultă furnizorul de aparate și proiectantul bucătăriei pentru a te asigura că va funcționa.

În interiorul unui dulap montat pe perete. Hota din această bucătărie este denumită ascunsă, integrată sau submontată. În acest stil hota este ascunsă într-un dulap superior, iar singura parte vizibilă este partea inferioară a sa.

Slide-out. O altă opțiune este o hotă încorporabilă culisantă, integrată în dulapul de deasupra blatului de bucătărie, cu doar marginea frontală a secțiunii culisante vizibilă, aproape de partea inferioară a dulapului. Această secțiune este de obicei finisată din oțel inoxidabil; cu toate acestea, unele modele au opțiunea de a schimba acest lucru cu un panou personalizat în aceeași culoare cu dulapurile de bucătărie.

Hotele glisante pot fi o alternativă mai rentabilă la modelele complet ascunse și sunt adesea disponibile cu o opțiune de recirculare pentru situații în care conducta către exteriorul casei nu este posibilă (cum ar fi într-un apartament fără perete exterior sau în care hota este poziționată pe un perete interior).

Deasupra unei insule. Insula este o alegere populară în unele bucătării și este zona potrivită pentru plită și hotă, deoarece permite bucătarului să converseze cu familia și prietenii care sunt adunați în jur. Dezavantajul de a avea suprafața de gătit pe o insulă este că poziționarea unei hote deasupra acesteia este adesea mai dificilă. O soluție este de a construi hota în dulapuri personalizate care se potrivesc cu sau completează restul bucătăriei.

În tavan. O altă opțiune pentru deasupra unei insule este să alegi o hotă sau un sistem de evacuare care poate fi construit la același nivel cu tavanul. Aceste hote sunt în general mai scumpe, deoarece trebuie să fie extrem de puternice pentru a aspira aerul și mirosurile de la o astfel de distanță. Avantajul este că zona de deasupra insulei și vederea către alte părți ale casei dincolo de hotă rămân neobstrucționate.

Downdraft. Un sistem de evacuare descendent este una dintre soluțiile preferate atunci când o plită este pe o insulă. Nu este chiar vizibil decât dacă este utilizat. Este încorporat în dulapul de sub blat și fie în spatele, fie în partea laterală a blatului de bucătărie și stă la același nivel cu vârful blatului atunci când nu este utilizat. Prin simpla apăsare a unui buton, ventilatorul de evacuare crește pentru a extrage mirosurile și grăsimile din zona de gătit, după cum este necesar.