Caraş-Severin, Romania

Disconfortul şi toate celelalte probleme legate de întreruperea la apa potabilă a generat o serie de nemulţumiri în rândul reşiţenilor inclusiv în 29 martie, când serviciul a fost întrerupt şi în alte zone decât cele anunţate în ultimul moment de către cei de la AquaCaraş. Mai mulţi cititori ne-au spus că inclusiv în Lunca Bârzavei a fost întreruptă apa, deşi aceasta fusese programată doar pentru Lunca Pomostului şi Moroasa II. Şi dacă la începutul acestei luni, furnizorul de apă anunţa că vor fi doar două întreruperi, până la ora actuală, în luna martie, au operat mai mult decât dublu. Potrivit municipalităţii, ele vor continua, chiar dacă AquaCaraş nu ştia de ele…

Apa, oprită după grafic

„Am cerut un grafic al acestor opriri, a precizat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, în cadrul unei conferinţe de presă. Întrucât cei de la AquaCaraş nu-l au, am solicitat graficul de la cei de la Hidroconstrucţia şi Strabag, cu zone, cu ore“. Potrivit unei adrese emise de către Hidroconstrucţia, societatea estima un număr de şase întreruperi până la jumătatea lunii aprilie, dintre care două au operat deja. Astfel, apa va fi oprită în 31 martie, între orele 9.00 şi 24.00, în zona centrală; în 5 aprilie, între orele 9.00 şi 24.00, în Lunca Pomostului; din 7 aprilie, de la ora 9.00, până în 8 aprilie, la ora 2.00, în Lunca Bârzavei; precum şi din 12 aprilie, de la ora 9.00, până în 13 aprilie, la ora 2.00, în Lunca Pomostului. Strabag-ul n-a prezentat încă un astfel de grafic. Cât despre problema apei din Lunca Bârzavei, se pare că, din vina reţelelor, presiunea în acel cartier este afectată de consumul din zona Triaj.

Apa potabilă, întreruptă de schimbarea contoarelor

În plus, edilul a precizat că, în urma unei discuţii purtate cu Ion Iliasa Frigură, directorul sucursalei reşiţene a AquaCaraş, acesta a spus că problemele apărute în Lunca Bârzavei, în 29 martie, sunt de fapt de o cu totul altă natură. În zonă s-a trecut la schimbarea contoarelor în anumite blocuri, ceea ce presupune oprirea apei. Fapt pentru care Stepanescu i-a cerut lui Frigură să nu mai permită astfel de acţiuni fără anunţarea prealabilă a oamenilor prin adrese scrise către administratori.

Antoniu Mocanu