Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consiliul Local Reșița, întrunit în ședință de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi Studiul de Fezabilitate pentru noul Spital Județean de Urgență din Reșița! Astfel, s-a depășit o etapă crucială în realizarea acestui proiect vital pentru modernizarea infrastructurii spitalicești a municipiului Reșița și a județului Caraș-Severin!

Documentația aprobată conține informații detaliate despre structura și funcționalitățile noului Spital Județean de Urgență Reșița. Amplasat în intravilanul municipiului, în zona Triaj, în nodul dintre Cartierul Govândari, Zona Lunca Pomostului și Cartierul Țerova, acest proiect este amplasat pe o suprafață totală de de 58.644 mp, pusă la dispoziție de Primăria Reșița.

Studiul de Fezabilitate, elaborat într-un interval de șase luni, stabilește toate detaliile privind noua structură medicală, facilitățile, numărul de paturi, specializările pe secții și dotările necesare. Proiectul a beneficiat de colaborarea unor specialiști din Helsinki, Finlanda, țara cu unul dintre cele mai moderne sisteme medicale din lume, și a integrat cele mai noi tehnologii, norme și proceduri din medicina modernă.

Detaliile proiectului:
Regimul de înălțime al clădirilor: clădire spital – S+P+5E; parcare auto supraetajată – D+P+3E; garaj și atelier ambulanțe – P. Clădirea principală a ansamblului propus este alcătuită din 5 tronsoane cu subsol comun și are un regim de înălțime S+P+5E. Între aceste corpuri sunt prevăzute două curți interioare. Proiectul mai include următoarele elemente: Parcare auto supraetajată; Garaj și atelier ambulanțe; Spații tehnice (centrală termică, gospodărie de apă); Drumuri, alei, platformă.

Construirea noului Spital Județean de Urgență din Reșița este un demers inițiat de Primăria Municipiului Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin. Buna colaborare între cele două instituții a fost esențială pentru demararea acestui proiect de mare importanță pentru Caraş-Severin şi Reşiţa.

„Noul Spital Județean de Urgență va servi în egală măsură reșitenii și cărășenii, asigurându-le asistență medicală de calitate superioară. Următorii pași în implementarea proiectului constă în finalizarea proiectului tehnic până în luna octombrie 2023, obținerea autorizației de construcție și depunerea documentației necesare spre finanțare pe axele disponibile, din fonduri externe sau guvernamentale. Mulțumim tuturor specialiștilor și colaboratorilor care au depus eforturi pentru finalizarea acestei etape extrem de importante în termen cât mai scurt. Ne îndreptăm cu pași siguri spre un spital județean modern, care va lăsa în urmă neajunsurile din sistemul medical actual!“, se arată într-un comunicat al Primăriei Reşiţa.

JCS-N.C.