Caraş-Severin, Romania

Anul acesta este marcată împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea, la Sibiu, a Asociaţiei Transilvane pentru Literatură Română şi Cultura Poporului Român, concentrând elita intelectualităţii şi având rol de emancipare culturală şi politică a românilor din Transilvania, precum şi aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Despărţământului ASTRA din Oţelu Roşu.

Vineri, 27 mai, evenimentul debutează la ora 10.00, când în holul principal al Casei de Cultură din Oţelu Roşu este vernisată expoziţia itinerantă „Înfăptuiri esenţiale din activitatea ASTREI“, continuă în sala mare a instituţiei, la ora 12.00, cu „Ziua absolventului – Ziua tineretului astrist“, la ora 16.00, cu un concurs de recitaluri de poezie în grai, iar la ora 18.00, cu un spectacol muzical coregrafic. În paralel, la Obreja, de la ora 16.00, are loc o întâlnire astristă.

Evenimentul este organizat de către cele două asociaţii, împreună cu Muzeul de Literatură „Tiberiu Boşcaiu“ şi Muzeul Etnografic „Credinţă – Tradiţie – Veşnicie“ din Oţelu Roşu.

Antoniu Mocanu