Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Atleta Daria Grigoroiu, legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Reșița și la Clubul Sportiv Școlar Reșița, a reușit recent să califice la Campionatele Balcanice. Reșițeanca va concura la sfârșitul acestei săptămâni în Turcia, iar antrenorul Ștefan Nagy speră la o medalie din partea elevei sale!

„În data de 1 februarie am participat la Campionatul Național de seniori, etapa a II-a, unde am reușit să mă calific pentru Campionatele Balcanice U20. La sfârșitul aceste săptămâni voi participa la acest concurs, în Turcia, la Istanbul. Sper să obțin un rezultat cât mai bun și să mă clasez cât mai sus. Mi-am egalat deja recordul la timpi, dar sper la Balcaniadă să obțin un timp si mai bun. Am avut un an 2019 în care am obținut multe succese, medalii și sper ca în acest an să mă calific la Campionatul European de juniori II”, a declarat atleta Daria Grigoroiu.

Antrenorul Ștefan Nagy, cel care o pregătește pe Daria, a spus: „Mă bucur că anul 2020 a început cu rezultate deosebite pentru Daria Grigoroiu. În proba de 60 de metri garduri (8.69 secunde) a obținut cele mai bune performațe și a reușit să se califice la Campionatele Balcanice U20. Rezultatul obținut de Daria la Campionatul Național este foarte bun, a reușit să facă un record personal și dacă va concura la același nivel la Campionatele Balcanice, sunt sigur că va obține o medalie. Anul 2019 a fost unul bun, având în vedere că Daria a fost și un pic accidentată, iar în 2020 sperăm ca la Europene să obțină o medalie. După acest concurs de la Istanbul de la sfârșitul acestei săptămâni, vor avea loc Campionatul Național de juniori I, Campionatul Național de seniori și Campionatul Național de juniori II. Daria Grigoroiu având o valoare foarte bună, sper că va obține o medalie la o categorie de vârstă mai mare. Daria are dublă legitimare, CS Universitatea Reșița & Clubul Sportiv Școlar Reșița, deoarece primește finanțare de la ambele cluburi. Mai avem un sportiv care s-a remarcat în acest început de an. În proba de aruncare a greutății, Horea Ianc a ocupat locul II cu o performanță de 16 metri și 55 cm și sper ca la Campionatul Național va obține o medalie”.

JCS-Ștefan Moraru