Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Atleta reșițeană a obținut la sfârșitul săptămânii trecute locul I în probele de 60 m plat și de 60 m garduri, la Cupa RMA, de la București! 

În zilele de 22 şi 23 ianuarie a avut loc la Bucureşti concursul atletic denumit Cupa RMA, adica Romanian Masters Athletics. La acest concurs, la categoria de vârstă U 20, sportiva Daria Grigoroiu a câştigat atât în proba de 60 m plat, cât şi în cea de 60 m garduri. Recorduri personale, rezultate foarte bune, în urma cărora este printre favorite la selecţia pentru lotul României pentru Campionatul Balcanic care va avea loc în data de 13 februarie. Peste două săptămâni va avea loc Campionatul Naţional de seniori şi Under 23, unde sperăm să urcăm pe podium atât în proba de 60 m plat, cât şi în cea de 60 m garduri. La Campionatul Naţional din zilele de 5-6 februarie se va definitiva lotul de juniori care va participa la concursul balcanic din data de 13 februarie, a spus antrenorul Ştefan Nagy.

Daria Grigoroiu consideră că a început sezonul foarte bine, având în vedere că a obținut recorduri personale la ambele probe. La sfârșitul săptămânii trecute am participat la Cupa RMA şi la Campionatul Naţional, etapa a doua, unde am luat startul în proba de 60 m plat şi în proba de 60 m garduri. Pot spune că am avut un început de sezon foarte bun, am obţinut un record personal în ambele probe, reuşind să mă calific pe poziţia întâi. În proba de 60 m plat am obţinut timpul de 7 secunde 56 sutimi, iar în cea de garduri, 8 secunde şi 63 sutimi. Sper ca în viitoarele competiţii să am rezultate şi mai bune. Următoarele competiţii la care o să particip sunt Campionatul Naţional de Seniori, unde este preselecţia pentru Balcaniadă, şi Campionatul Naţional de juniori I, competiţia de la vârsta mea. După încheierea sezonului de iarnă o să încep pregătirea pentru calificarea la Europenele de juniori şi pentru Mondialele de juniori, şi sper ca totul sa decurgă bine, a declarat Daria Grigoroiu.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: FRA