Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru familiile nevoiaşe din satele din Caraş-Severin şi Timiş, Iepuraşul de Paşte va veni mai devreme. Voluntarii de la Acasă în Banat vor oferi pachete cu alimente, dulciuri şi produse de igienă!

A devenit deja o tradiţie ca, în preajma sărbătorilor, cei de la Acasă în Banat să demareze „Dar din Dar de sărbători“, o campanie care aduce de fiecare dată acel dram de speranţă şi bucurie pentru multe familii greu încercate de soartă, bătrâni singuri şi bolnavi şi, mai ales, pentru copiii nevoiaşi care aşteaptă cu nerăbdare Iepuraşul de Paşte. Voluntarii vor distribui pachete cu alimente, dulciuri şi produse de igienă în mai multe sate din Caraş-Severin şi Timiş. Peste 100 de pachete vor fi oferite în preajma sărbătorilor pascale, spun reprezentanţii asociaţiei. „Cei care doresc să contribuie, pot face o donație în contul Asociației Acasă în Banat, menționând numele campaniei: «Dar din Dar». Noi vom achiziționa din banii donați alimente de bază neperisabile, în special conserve de carne, legume, compoturi, dar și ulei, zahăr, mălai și orez, fructe, cartofi, dar și produse de igienă și câteva dulciuri, și le vom duce familiilor aflate în dificultate.“, au precizat voluntarii de la Acasă în Banat.

„Ne dăm silința să găsim cele mai nevoiașe familii. Uneori, cazuri disperate. Povești de viață nedrepte, cutremurătoare. Am putea să-i chemăm pe toți în centrul satului și să le împărțim pachetele. Nu facem asta. Ne ducem la ei acasă, oricum ar arăta casa aia. Și, de multe ori, condițiile de locuit sunt dramatice. Intrăm, vedem, simțim, pentru o clipă, viața prin ochii lor. E important pentru noi să cunoaștem, să înțelegem și să vă arătăm și vouă, chiar dacă doar prin fotografii, realitatea de la marginea realității. Pentru că este foarte diferită, nedreaptă, dură. Dar, la final – dar din dar – vine și eliberarea: bucuria întâlnirii, lacrimile, mulțumirile. Satisfacția de a face un bine. Întâlnirea cu oameni calzi care se bucură și de dar, se bucură și de noi, că ne-am oprit să le dăm bună ziua și să le ascultăm oful. Să le arătăm că ne pasă. Haideți alături de noi!“, a precizat Radu Trifan, preşedintele Asociaţiei Acasă în Banat.

JCS-Nicoleta Moraru

Donațiile se pot face în conturile Asociației Acasă în Banat:
Donații în lei: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Donații în euro: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22
Revolut: 0748918091
PayPal: acasainbanat@gmail.com
SMS la 8845 cu textul BANAT.