Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ultima zi a campaniei „Dar din Dar” s-a desfășurat în comuna Ramna și satul aparținător Valeapai, unde voluntarii au împărțit cadouri pentru copii și pachete cu alimente! 

Echipa Asociației Acasă în Banat s-a aflat zilele trecute la Ramna și Valeapai, în ultima zi a campaniei „Dar din Dar”. Cu sprijinul unui grup de donatori din Timișoara, au fost pregătite 54 de cadouri pentru cei mici, precum și pachete cu alimente și produse de igienă. În sprijinul voluntarilor au venit reprezentanții primăriei și școlii din Ramna, care au ajutat la întocmirea listelor cu copii.

„În ultima zi a campaniei Dar din Dar ne-am deplasat în comuna Ramna și satul aparținător Valeapai, unde ne-am pregătit minuțios cu 54 de cadouri pentru tot atâția copii, dar și cu pachete consistente cu alimente și produse de igienă. Donatori din Timișoara s-au organizat încă de săptămâna trecută să pregătească o parte dintre cadouri, iar noi am robotit zilele trecute pentru a ne asigura că avem tot ce ne trebuie. Experiența ne-a învățat că întotdeauna să avem și pachete de rezervă pentru că vor apărea situații în care întâlnim copii, bătrâni, oameni care au nevoie de ajutor dar nu sunt neapărat pe listele noastre. Și chiar așa s-a întâmplat. Prima vizită a fost la Emil Coștean, din Ramna, căruia i-a ars atelierul de tâmplărie și dorim să facem un apel public pe această cale, către toți cei care au posibilitatea să îl ajute cu materiale de construcții (Tel. 0723869700 – Coștean). Ne-am dus apoi în vizită la familia Ursulescu unde am dat o mână de ajutor, chiar înainte de Crăciunul de acum doi ani. Iar de acolo, pe stradă în jos, ne-am întâlnit cu multe familii și am văzut multe zâmbete de copii fericiți să-și deschidă cadourile. La finalul deplasării am ajuns la Valeapai, unde am mai dus alte câteva cadouri pentru copii și pachete pentru bătrâni. Iar cu aceasta ne-am încheiat periplul de două săptămâni în care am robotit cu toții pentru a aduce un strop de bucurie în viața semenilor noștri”, au precizat reprezentanții Asociației Acasă în Banat.

La finalul acestei campanii, voluntarii au tras linie și au făcut bilanțul acestei ediții: s-au distribuit 122 de pachete și 54 de cadouri pentru copii, în cantitate totală de patru tone în 15 localități din Caraș-Severin și Timiș.

JCS-Nicoleta Moraru