Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cupa Mărţişor la șah a avut loc vineri, 26 februarie, în fața Sălii Polivalente din Reșița, competiția reunind la start 23 de jucători, cu vârste cuprinse între 7 și 79 de ani!

La finalul concursului, locul I a fost ocupat de Daniel Pădurean, acesta fiind urmat pe podium de Mihai Bolintiș și Ioan Calomfirescu. La veterani, locul I a fost ocupat de Gheorghe Stroescu, urmat de Marin Crăciun şi Iosif Rusulescu. La categoria I s-a impus Horia Lus Chiţibea. La jucători până la categoria a II-a câștigător a fost Cătălin Dumitriu. La jucători cu CIV;1150, câștigător a fost Vlad Dumitru.

La juniori s-a impus Albert Marian Drăgoi (Bocşa), urmat de Alin Stângu şi Paul-Alexandru Nedeianu (Bocșa). La juniori 14 ani, câștigător a fost Cătalin Vlad Aurelian Guţu, urmat de Caius Tudora şi Levi Jivan. La copii 10 ani, locul I a fost ocupat de Patrick Andreas Turi, urmat de Robert Nicolas Borteş şi George Treanta. La copii 8 ani, locul I i-a revenit lui Bogdan Andrei Grecu (Caransebeș).

La final, organizatorii au oferit cupe, medalii, diplome, dar și mărțișoare jucătoarelor.

„O temperatură extrem de plăcută, 17-18 grade, şi era păcat să nu folosim această ocazie pentru a ieşi pe platoul din faţa Sălii Polivalente ca să jucăm şah în nişte condiţii foarte plăcute. Şahul nu este doar de competiţie, există şi şahul de masă, şahul de divertisment, de recreere, iar competiţia noastră se înscrie pe aceste coordonate. În acelaşi timp, este şi o repetiţie pentru juniorii noştri de vârf: Stîngu, Drăgoi, Tamaş, Grecu, Guţu, Văduva şi Tecliş, cei care sperăm că ne vor reprezenta cu cinste la campionatele naţionale individuale de juniori, în aprilie, la Mamaia, iar în luna mai la Bucureşti, acolo unde vor juca grupele mari de vârstă”, a declarat Mihai Bolintiş, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

JCS-Ștefan Moraru