Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ciclistul reșițean Daniel Crista a obținut pentru România medalia de bronz la Campionatele Europene pe Pistă! Sportivul legitimat acum la CSA Steaua București a câștigat prima medalie pentru România, în cei 80 de ani de istorie a federației, la velodrom, la un campionat european!

Tot timpul am sperat să ajung aici, de aceea nu am vrut să mă las de acest sport, chiar dacă mulți oameni mi-au pus bețe în roată, eu mi-am cumpărat alta și am mers mai departe! Sunt genul de persoană căruia îi spui ca nu poate să facă asta si mă ambiționez mai tare și reușesc! Anul trecut a fost prima oară când am participat la Campionatul European în Apeldoorn, excludem Berlin unde nu aveam materiale, nu aveam roți, nu știam exact ce caut acolo, dar știam ca îmi place velodromul! Chiar dacă a trebuit să duc muncă de convingere cu Federația ca să ajung acolo, era și normal, noi nu aveam de ce să mergem pentru că sigur ieșim ultimii, dar mentalitatea trebuia schimbată! Anul acesta chiar dacă am obținut locul 3, pentru mine este ca o victorie! Îmi amintesc cum după cursă m-am dus imediat la omul care m-a format și a luptat să fie alături de mine la Campionatul European, Georgiadis Georgios. Parcă a simțit ceva, toate camerele erau asupra noastră, lumea credea ca am câștigat, era și comic, dar și emoționant, noi de fapt am câștigat locul 3. Pentru mine, pentru România, este medalia de aur, este calificarea la acest nivel de performanță pentru următoarea generație de cicliști! Mă bucur enorm ca avem în fiecare ramură de sport câte un vârf. La șosea îi avem pe Grosu Eduard Michael, Serghei Tvetcov, Emil Dima, la MTB pe Vlad Dascălu și sper și îmi doresc ca la velodrom, nici nu vreau să spun… Noi nu putem să facem performanță singuri, avem nevoie de o echipă unită și care să ne dea necondiționat voie să facem ce ne-am propus când am început acest sport! Nu aș vrea să se mai repete ce s-a întâmplat anul trecut, nu mai vreau să se repete ce s-a întâmplat la naționalele de velodrom de anul acesta. Vreau să fim toți uniți! Da, este sport, când ne punem pe bicicletă suntem adversari, dar vreau la sfârșit de concurs, indiferent de cine a câștigat, să ne bem cafeaua împreună! Poate se va schimba ceva și încercăm să nu mai fim egoiști, nu contează mașina pe care o conducem, nu contează averea pe care o avem, pentru că toți ajungem în același loc. Si încă ceva! Va mulțumesc mult pentru energia pe care ați avut-o în fața televizorului, cu siguranță a contat! Vă mulțumesc pentru felicitări și pentru mesajele în care fiecare vrea să ma ajute cu câte ceva, este incredibil!”, a scris Daniel Crista pe pagina lui de Facebook.

Performanța extraordinară a ciclistului reșițean a fost salutată și de primarul Nelu Popa, care vede în Daniel Crista un exemplu pentru cei care vor să facă ciclism: „Este un rezultat excepțional, această medalie fiind prima obținută de România la ciclism pe velodrom, în 80 de ani! Daniel, împreună cu alt tânăr împătimit de ciclism, Cătălin Gavrilă, pot fi adevăraţi promotori ai ciclismului de masă printre reșițeni. Astfel de exemple, de tineri dedicați, merită tot sprijinul și admirația noastră! Felicitări, Daniel! Suntem toți mândri de tine!“.

JCS-Ștefan Moraru