Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Așa cum Jurnal de Caraș-Severin și Caon au anunțat încă de săptămâna trecută, Dan Alexa a ajuns la o înțelegere cu CSM Reșița. Obiectivul pe termen scurt al lui Alexa pe banca tehnică a Reșiței este promovarea în Liga 2, iar pe termen lung este ducerea echipei în Liga 1. Primarul Ioan Popa a anunțat că nu vor fi probleme financiare, la fel cum n-au fost nici în trecut!

„M-am hotărât să vin la Reșița și a contat foarte mult respectul pe care-l am față de primar și prietenia pe care o am cu Cristi. Mereu am văzut la Reșița un proiect de viitor și cred că se poate face o echipă bună, care să-și spună cuvântul în fotbalul românesc. M-a surprins și pe mine retrogradarea. Cred că problema a fost în vestiar, lucrurile pentru mine sunt foarte simple: cine este cu mine rămâne cu mine, cine nu, pleacă! În acest moment plecăm la un drum nou, este un moment greu, trebuie plecat de la zero și trebuie creată o echipă. Obiectivul meu personal este promovarea în Liga 1. O luăm pas cu pas. Știu că se poate lucra în liniște, știu că am suportul oamenilor de lângă mine și cunosc galeria CSM-ului. Știu câtă lume vine la stadion atunci când echipa are rezultate, este o echipă de tradiție și am avut și eu ofertă de la Reșița și pe vremea când eram jucător. Cu siguranță că probleme în vestiar nu vor mai fi sau dacă vor mai fi, voi lua imediat decizii. Important este să fac pașii corecți, adică toată lumea să vadă fotbalul înaintea familiei. Cum sunt eu, așa trebuie să fie și jucătorii”, a declarat Dan Alexa, noul antrenor al CSM Reșița.

„Mulțumim primarului pentru sprijinul acordat. Mă bucur foarte mult că am reușit să-l atragem pe Dan Alexa și trebuie să recunoaștem că avem o relație de prietenie de vreo 15 ani. El a mai fost ofertat de multe ori de noi, dar a fost sub contract. Acum este un moment în care trebuie să plecăm de la zero. Construim deja un nucleu nou, cu jucători tineri și cu câțiva experimentați și ne dorim să promovăm. Ultimul cuvânt la transferuri îl va avea Dan Alexa. Le mulțumesc suporterilor care au solicitat carduri de fidelitate și vom da drumul la ele, chiar dacă suntem în Liga 3. Am primit multe cereri în acest sens”, a spus Cristi Bobar, președintele CSM Reșița.

Primarul Ioan Popa a declarat: „Aș vrea să punctez faptul că am păstrat o perioadă de liniște după evenimentul nefericit legat de retrogradarea echipei noastre, tocmai că am vrut să avem o reacție serioasă, profundă, hotărâtă, de-a readuna o echipă care să promoveze de urgență în Liga 2. În ciuda faptului că am avut un lot destul de bun, cred că am retrogradat nemeritat. Din păcate, Alex Pelici n-a reușit să pună la punct lucrurile aici, dar iată că a performat cu Mioveniul. Deci nu puteam fi acuzați că l-am adus pe Pelici, când el a promovat o echipă din Liga 2 în Liga 1. Minteuan a fost o soluție găsită rapid de Cristi Bobar și a pornit destul de sănătos. Cred că a fost o problemă legată de pregătirea lotului în pauza competițională din iarnă, după care s-a frânt efectiv lotul și n-a mai funcționat echipa. Cred că s-a ajuns aici din cauza lipsei de coeziune în lot. După tot acest calvar, Cristi Bobar s-a întâlnit cu Dan Alexa, pe care-l eu îl respect. Este un tip bătăios și cred că la această oră clubul are nevoie de o mână de fier, astfel încât să-și constituie un lot cu care să venim în mare viteză înapoi în Liga 2. Ținta noastră nu e doar asta. Am încredere în Dan și merg cu el până la capăt, până în pânzele albe. Cristi Bobar nu trebuie să plătească, pentru că el a dus echipa din Liga 3, în Liga 2. Am mare încredere în Cristi și sunt sigur că împreună cu Dan vor face o treabă foarte bună. Le urez succes și îi asigur că financiar nu vor avea probleme”.

JCS-Ștefan Moraru