Damian: Vă invit să descoperiți județul Caraș-Severin! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean Marius Damian a făcut o declaraţie inedită în faţa colegilor săi parlamentari, invitându-i măcar la un popas în judeţul Caraş-Severin!

România este țara care beneficiază cu adevărat de potențial turistic, susţine deputatul PSD, deși nu se află printre principalele destinații turistice din Europa, atunci când vine vorba de programarea concediului. Suprafața țării noastre se întinde pe 238.397 km2, iar fiecare județ al țării găzduiește adevărate atracții turistice, mai spune parlamentarul cărăşean, care ar putea atrage mulți turiști, dacă am ști să le facem cunoscute, întrucât avem o țară care merită cunoscută!

„Se apropie perioada concediilor, tichetele de vacanță au ajuns deja în posesia românilor, și poate mulți dintre români știu deja unde doresc să se relaxeze, iar dacă încă nu s-au gândit la acest lucru, aș dori să îi invit la un popas prin județul din care provin, Caraș-Severin, și doresc să le fac cunoscute doar câteva locuri minunate ce se află pe meleagurile Carașului. Pe drumul care urcă către Munții Semenic, trecem prin stațiunea VăliugCrivaia, una dintre cele mai frumoase stațiuni turistice din Munții Banatului, unde cei care trec pe aici se pot bucura de un peisaj mirific, plimbări cu barca și chiar ski nautic pentru cei care preferă o doză de adrenalină. Triunghiul format de lacurile de acumulare Trei Ape, Gozna si Secu reprezintă un element care nu poate trece neobservat. Un alt loc deosebit se află în Defileul Dunării, numit Cazanele Dunării, aproape de locul unde fluviul intră pe teritoriul României. Aici veți vedea cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, Chipul lui Decebal. Un monument al naturii deosebit este Sfinxul Bănățean, în aria comunei Topleț“, a spus Marius Damian.

Deputatul cărăşean nu a uitat nici de stațiunea Muntele Mic, care, spune el, merită vizitată nu doar iarna, ci și vara. Pentru cei pasionați de istorie și arheologie, în apropierea localității Anina, avem Peștera cu Oase, locul unde s-au descoperit cele mai vechi fosile osoase din Europa. Cei pasionați de drumeții sunt invitați pe traseele din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, care cuprinde obiective precum: Lacul Dracului, faimoasele cascade ale Beușniței, lacul Ochiul Beiului sau Cascada Bigăr. Aceștia pot descoperi și zona Barajului/Lacului Poiana Rusca, o destinație de vacanță cu obiceiurile și tradițiile bănățenilor de la munte. La baza munților Almăjului, în Valea Almăjului, se află Parcul cu Mori de Apă, construit la începutul secolului XX și în prezent considerat monument istoric. Orașul Băile Herculane și împrejurimile sale reprezintă, de asemenea, o zonă plină de obiective turistice în care Damian şi-a invitat colegii parlamentari şi pe români, în general.

„În încheiere aș dori ca Ministerul Antreprenoriatului și Turismului să își intensifice activitatea de promovare a ținuturilor românești, fiindcă turismul este un instrument important, care ar putea contribui într-un mod considerabil la economia acestei țări“, a încheiat Marius Damian.

JCS-N.C.