Damian: Ne împrumutăm cu 800 – 1000 euro/secundă! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta susţine deputatul PSD Marius Damian, care consideră că bugetul propus de Guvern este bazat pe o minciună!

Deputatul cărăşean îi dă dreptate prim-vicepreşedintelui PSD, Sorin Grindeanu, în afirmaţia potrivit căreia: „Consiliul Fiscal demontează bugetul pe 2021. Construcția bugetară este bazată pe o minciună: se propune ajustarea puternică a cererii, deci a consumului, dar se estimează iluzoriu creștere economică. Amatorism, iluzii și austeritate!“.

Potrivit lui Marius Damian, Guvernul nu are de gând să mai aducă venituri la buget: „Avem un grad de colectare a veniturilor în PIB de 31% față de 46% media UE. În buget nu este cuprins niciun euro atras din PNNR. Din cei 30,4 miliarde euro, nici vorbă de prefinanțarea de 13% pe care o putem accesa în 2021“.

Mai mult, Damian crede că ne paşte recesiunea: „în loc să fie stimulată economia, trebuie să ne aşteptăm la austeritate, subdezvoltare, tăieri și sărăcie. Împrumuturile continuă cu o viteză de împrumut de 800-1000 euro pe secundă! Fiecare român va plăti din buzunar această datorie în următorii 30 de ani, prin taxe și impozite mai mari. Iar în toată această nebunie, știți cumva cum se numește actualul ministru al Finanțelor? Eu nu l-am prea văzut…“.

JCS-L.A.