Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Potrivit deputatului social-democrat, bugetul disponibil este de 1,86 de miliarde de lei!

„Plata subvenției de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal, respectiv 100 euro/echivalentul UVM pentru sectoarele suin și avicol vor fi demarate din această lună, după ce s-a obținut suplimentarea bugetului necesar pentru achitarea acestor plăți, a precizat deputatul cărășean Romulus Marius Damian. Bugetul total este de 1,86 de miliarde de lei iar aceste sume vor fi distribuite după cum urmează: 1. 1,53 de miliarde de lei vor primi fermierii din sectorul vegetal; 2. peste 141 de milioane de lei vor primi crescătorii de porci; 3. 181 de milioane de lei vor primi crescătorii de păsări.“

Guvernul a aprobat hotărârea privind alocarea sumei de 1 miliard lei din Fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru menținerea nivelului sprijinului unitar de 100 euro pe hectar, respectiv pe UVM (sectoarele suin și avicol), așadar centrele județene ale Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură vor efectua plățile către toți beneficiarii eligibili. Suplimentarea bugetului, pentru achitarea acestor plăți a venit ca urmare a depășirii numărului de cereri de sprijin financiar depuse, față de numărul estimat al beneficiarilor schemelor de ajutor de stat din momentul elaborării și fundamentării actelor normative, astfel toți fermierii eligibili vor primi subvenția în cuantum de 100 de euro.

„Un lucru foarte important de menționat este faptul că pentru prima dată în ultimii 30 de ani acest tip de subvenție este acordat și persoanelor fizice, nu doar persoanelor juridice. M-am bucurat să văd că Guvernul nu a neglijat dificultățile cu care s-au confruntat fermierii, că MADR le-a ascultat plângerile și s-au luat măsurile necesare astfel încât aceștia să primească ajutorul de stat, pentru remedierea problemelor economice întâmpinate.“, a încheiat social-democratul.

JCS-T.K.