Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Având la bază prevenirea și reducerea spitalizărilor și deceselor, aceste măsuri vizează în special domeniile sănătății și educației!

Deputatul Marius Damian a enumerat măsurile cu rol de protecție a cetățenilor, urmărindu-se reducerea efectelor negative cauzate de pandemie. „Valul 5 vine cu o cifră îngrijorătoare de infectări, iar după doi ani de suferință, oamenii au nevoie și de altceva, în afară de restricții și sancțiuni. Noile măsuri vin în sprijinul oamenilor, bazându-se pe prevenirea și reducerea spitalizărilor și deceselor”, a declarat social-democratul.

Acesta a mai precizat că va fi crescută capacitatea de testare a persoanelor, astfel încât cei testați pozitiv cu SARS-CoV-2 să poată primi tratament imediat. În acest scop, s-a realizat includerea medicilor de familie în categoria celor care pot introduce rezultatele testelor în Coronaforms, testarea fiind gratuită. „În acești doi ani, cele mai multe persoane care și-au pierdut viața în lupta cu virusul au fost persoane care prezentau factori de risc, cum ar fi vârsta înaintată, bolile cronice respiratorii și/sau cardiovasculare, obezitatea, diabetul sau alte boli care prezintă factori de risc, iar în sprijinul acestor oameni se vine prin operaționalizarea celor 230 de centre de evaluare pentru tratarea persoanelor în fazele incipiente. Orice persoană care a fost testată pozitiv se poate adresa în mod direct acestor centre, fără trimitere de la medicul de familie, iar în funcție de starea de sănătate, fiecare pacient va primi o schemă cu tratament și o prescripție cu medicamentele necesare ce vor putea fi luate de la farmaciile cu circuit deschis”, a menționat parlamentarul.

De asemenea, acesta a accentuat rolul esențial al educației pentru viitorul copiilor, pledând pentru prezența fizică a elevilor la școală, în condiții de siguranță. „Noile măsuri vin și în sprijinul elevilor, întrucât educația este esențială pentru viitorul copiilor, iar, din păcate, în ultimii doi ani aceasta fost abandonată din multe puncte de vedere. Se susține prezența fizică a copiilor la școală, iar închiderea școlilor se va lua în funcție de numărul de internări și nu în funcție de numărul profesorilor vaccinați, iar ca o clasă să treacă în online este nevoie de 3 cazuri de infectare. Ne dorim ca, în continuare, elevii să meargă în siguranță la școală, ca toți românii să respecte măsurile necesare pentru a evita îmbolnăvirea și să creștem capacitatea de testare, ca cei infectați cu coronavirus să beneficieze de tratament corespunzător imediat și ne dorim, mai ales, să luăm cele mai bune decizii pentru români, pentru a ieși cât mai repede din acest val 5 al pandemiei”, a conchis Marius Damian.

JCS-S.P.