Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Mai exact, pentru cele de pe strada Teiușului, care face legătura cu zona de agrement a Caransebeșului!

Serviciul Public Întreținere și Reabilitare (SPIR) al Primăriei Caransebeș a finalizat achiziția de proiectare și execuție a lucrărilor de pavare a trotuarului și de canalizare pluvială pe strada Teiușului. Două firme și-au depus ofertele, ambele din județul Timiș, iar lugojenii de la Dirksen au prins contractul, cu o ofertă de peste 490.000 de lei, bugetul estimat fiind de 504.000 de lei.

Potrivit șefului SPIR, Vasile Megan, dacă vremea permite, lucrările ar putea începe încă din primele luni ale anului viitor, pentru că nu e nevoie de asfalt, trotuarele de pe strada Teiușului urmând să beneficieze de dale noi. Pe lângă căile de acces pietonal pe ambele trotuare de pe strada Teiușului spre zona de agrement, se vor rezolva prin aceste lucrări de pavare și canalizare pluvială, și accesul la locuințele de pe această stradă, dar și captarea, dirijarea și canalizarea apelor pluviale de pe Teiușului.

„Necesitatea executării acestor lucrări a fost determinată de importanța acestei străzi pentru cetățenii municipiului Caransebeș, care prin această zonă și pe această stradă au acces la Ștrandul Tineretului sau spre Orășelul Copiilor, pista de biciclete și terenurile de sport și fitness din Parcul Teiuș, iar iarna spre patinoarul de lângă stadion”, mai precizează cei de la SPIR. Lucrările se vor derula pe porțiunea cuprinsă între intersecția cu strada Libertății și podul peste râul Timiș de pe strada Teiușului.

JCS-R.M.