CARAŞ-SEVERIN – Dacă am sta de vorbă cu un medic, parafrazând un celebru refren al unei şi mai celebre formaţii rock bănăţene, am ajunge probabil la concluzia că ploaia în exces favorizează alcoolismul şi, în consecinţă, dăunează grav sănătăţii!
Cum însă excesul de informaţie nu dăunează într-atât, am consultat statisticile Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, pentru a afla în ce „structuri de primire turistice cu funcţiuni de alimentaţie publică clasificate“ din judeţ s-ar putea adăposti cineva surprins de ploi, fie el cuprins sau nu de melancolie.
Avem în Caraş-Severin 248 astfel de structuri, dintre care 5 de 4 stele, 126 de 3 stele, 106 de 2 stele şi 11 de 1 stea. „De aşteptat până la zi“ într-un local de pe raza judeţului e destul de dificil, deoarece există doar două baruri de noapte (autorizate) şi acelea tocmai în Băile Herculane. Cele mai multe dintre localurile clasificate, mai precis 132, sunt încadrate în categoria „restaurant“, între care la subcategoria „cu specific românesc“ vom găsi doar două. Semn că în materie de alimentaţie publică, potrivit sloganului „consumatori din toate ţările, uniţi-vă“, întreprinzătorii cărăşeni sunt adepţi ai internaţionalismului, cosmopolitismului şi al bunei înţelegeri între popoare.
Sub titulatura „bar de zi“ se regăsesc 43 de unităţi, în timp ce alte 56 se definesc drept cafe-bar, snack-bar, bufet-bar sau disco-bar. Dacă numărul teraselor nu trece de cinci, cel al grădinilor de vară a coborât la minimul istoric: de una! Cât despre cârciuma cântecului, o asemenea clasificare nici nu există! JCS-Walter Fleck