Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – „…mai ales că nu suntem în stare nici să vopsim liniile de demarcaţie a drumurilor făcute de Frunzăverde“.  Asta spunea consilierul judeţean Paul Purea, în şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Judeţean, dezamăgit de cum a fost asfaltat drumul Bozovici-Dalboşeţ.

„Am fost în Almăj, colțișorul din acest județ cel mai bătut de Dumnezeu din punct de vedere al asistenței medicale. Eu odată am numărat găurile, nu gropi, ci găurile care erau în acel asfalt, peste 10.000. Știți câte s-au astupat acum? Le-am numărat. 73. Puteți să vă duceți și le numărați, dacă nu mă credeți. Au mai rămas 9.927 de gropi prin care Salvarea trebuie să meargă de la Șopotu Nou cu un pacient traumatizat. Asta nu e treabă”, a afirmat medicul Paul Purea.

Consilierul judeţean a mai declarat că din punctul său de vedere cârpeala făcută pe respectivul tronson de drum reprezintă o bătaie de joc la adresa cetățenilor: „Este o bătaie de joc. Dacă nu putem noi haideți să-i lăsăm pe cărășeni, să nu îi mai încurcăm. Dacă situația nu se schimbă, voi veni cu o propunere la o viitoare ședință: haideți să ne dăm demisia toți în bloc. Nu am văzut niciodată oameni mai dezolați, mai decepționați și mai furioși decât poate la colectivizarea forțată din anii ’50-’60 din Almăj. Nu suntem nici măcar în stare să vopsim liniile de demarcație a şoselelor pe care le-a făcut Frunzăverde”.

Vicepreședintele CJ, Flavius Nedelcea, l-a asigurat pe consilierul revoltat că timpul le va rezolva pe toate. „Vreau să vă spun că în cadrul Direcției de Drumuri s-a făcut o economie, la următoarea ședință domnul Stika va face o propunere ca banii respectivi să fie direcționați spre acest tronson”, a precizat Nedelcea.