Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta a declarat fostul ales local, în prezent secretar de stat în Ministerul Economiei, despre care se zvonește că-și dorește un fotoliu în conducerea județului. În loc de mașină sau elicopter, era să ajungă la IMR cățărat prin pădure!

Subiectul spinos al redistribuirii excedentului bugetar a adus în prim plan și dorința județului de a cumpăra, cu vouchere Rabla, câteva autovehicule. Împotrivirea opoziției, în frunte cu PSD, la orice ține de investiții – pentru a nu fi contorizate ca realizări și acumulări de capital electoral în favoarea lui Romeo Dunca –, l-a făcut pe șeful județului să apeleze, în glumă, la sprijinul fostului consilier județean Flavius Nedelcea, prezent în sală pentru motive nedeclarate. Poate doar de simplu cetățean care totuși și-a permis să facă intervenții în for.

Dunca a subliniat că, dacă Nedelcea ar ajunge președinte sau vicepreședinte al Consiliului Județean, ar putea folosi vreunul din autovehiculele astfel achiziționate drept mașină de serviciu. Nedelcea i-a răspuns că el nu vrea mașină, ci elicopter. Totuși, vechii săi camarazi din opoziție au respins proiectul, astfel că Nedelcea va rămâne și fără mașină, și fără elicopter. Nu de alta, dar Dunca are elicopterul dinainte de a fi președinte. Dacă vrea și el unul, lui Nedelcea nu-i rămâne decât să pună osul la muncă.

După o intervenție considerată necivilizată de șeful județului, Nedelcea a fost luat în primire de șeful administrativului reșițean, Ioan Popa, care l-a întrebat: „Dle Nedelcea, dvs aveți o zi de concediu de la minister?“ Acesta a răspuns că este în delegație. „Sunteți în delegație? Sunteți niște politicoși, dom`le! Astăzi (joi, 13 iulie – n.r.) m-a sunat prefectul, dacă vă pot lăsa mâine să mergeți la IMR, că noi turnăm asfalt acolo. Dar nu m-ați invitat. Eu sunt gazdă în orașul ăsta pentru ministrul Economiei. Nu m-ați invitat la asemenea întâlnire. O să vă pun finisorul în față. O să ajungeți cățărați prin pădure acolo! Primarul municipiului se invită atunci când vine un ministru la Reșița!“, a încheiat Nelu Popa, în aplauzele audienței.

JCS-A.M.