Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin s-a întrunit, în şedinţă ordinară, miercuri, ocazie cu care a fost aprobat planul de Măsuri al CJSU pentru sezonul de iarnă 2013 – 2014 şi cel de activitate al CJSU pentru anul 2014.

În cadrul aceleiaşi întâlniri a fost prezentat scenariul exerciţiului cu tema „Activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, pe linia managementului unor situaţii de urgenţă generate de producerea unui seism”, ce se va desfăşura în Reşiţa joi, de la ora 11.30. În cartierul Lunca Bârzavei va avea loc un exerciţiu de simulare a unui cutremur de 6,5 pe scara Richter, urmat de două replici, de 5,7 şi 5,5.

Situaţiile simulate vor fi: un bloc darâmat şi victime prinse sub moloz, un incendiu, urmat de evacuarea elevilor ce învaţă la Şcoala nr. 7, răsturnarea unei maşini ce trasportă materiale toxice şi descoperirea unui proiectil ce prezintă pericol de explozie.

„Scopurile acestui exerciţiu sunt antrenarea structurilor din cadrul sistemului judeţean cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă, ce îndeplinesc funcţii de sprijin pe timpul producerii situaţiilor de urgenţă; cooperarea forţelor participante; conducerea operativă a acţiunilor de intervenţie; funcţionarea sistemului informaţional decizional privind alarmarea, alertarea, notificarea, transmiterea datelor, informaţiilor şi prelucrarea acestora celor interesaţi; restabilirea stării de normalitate; verificarea, cunoaşterea şi aplicarea de către populaţie a regulilor de protecţie în astfel de situaţii”, a precizat col. Dragoş Mateescu, prim adjunct al ISU Semenic. Circulaţia pe strada Progresului şi câteva puncte de acces din zonă vor fi restricţionate pe durata simulării.

Flavius Rotariu