Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Lucrările care sunt eligibile la tramvaiul reșițean trebuie terminate până la finalul anului!

Deși contractul PORR-ului se întinde până în aprilie 2024, e important ca, la finele acestui an, linia să fie gata și să se poată circula pe ea. N-o spunem noi, ci primarul Ioan Popa, în opinia căruia cea mai importantă este calea de rulare, al cărei stadiu actual îl estimează la 75%. Deocamdată, tramvaiele au început să circule până la Intim, doar ca vehicule de test. Suficient pentru ca primarul să aibă încredere în PORR deoarece, cu excepția zonei centrale și a unui un mic tronson la Muncitoresc, linia e fixată aproape integral.

Popa a răspuns și la nemulțumirile arătate de cetățeni cu privire la numărul mic de treceri de pietoni din zona Govândari. Fapt care, pentru destui reșițeni, transformă traversarea străzii într-o cursă cu obstacole. „Legat de acest aspect, teoria spune că, între stații trebuie să fie maxim 250m. Astfel încât, dacă te nimerești în mijlocul distanței să ai de parcurs 125m. Singura porțiune unde depășeam 250m era zona Moto-Velo. Aici am stabilit cu cetățenii din zonă că vom face o trecere de pietoni semaforizată. Deja a fost așezat pietriș pe locul viitoarei treceri de pietoni.”, a precizat Popa explicând că aceste măsuri se înscriu în demersurile administrației locale de fluidizare a traficului. „Ne dorim ca tramvaiul să circule la șapte minute și să facă un timp foarte scurt din Govândari până în Muncitoresc. Evident că un avantaj vine cu mic dezavantaj, dar e cert că nu ieșim din reglementările legale.”, a mai arătat primarul.

Conform acestuia, atunci când va fi gata trecerea de pietoni aflată în prezent în lucru, vor apărea și amenzile pe care Poliția Locală le va aplica celor care vor traversa prin loc nepermis. „Deocamdată am fost permisivi, dar asta se va schimba, pentru că e vorba despre civilizație și siguranță. Tramvaiele vor fi silențioase și nu vreau să se ajungă la accidente sau să punem garduri pe mijlocul drumului!”, a încheiat Ioan Popa.

JCS-Ionel Ivașcu