Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – La finalul săptămânii trecute, localnicii din Moldova Nouă au deschis uşile caselor cadrelor militare ale ISU Caraş-Severin care, împreună cu voluntarii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate, au desfăşurat o campanie pentru a-i conştientiza pe oameni despre riscurile la care se supun prin nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor izbucnite din pricina coşurilor de fum necurăţate sau avariate.

Oraşul Moldova Nouă a fost ales ca primă localitate de desfăşurare a unei asemenea campanii din pricina numărului mare de incendii cauzate de coşurile de fum necurăţate sau deteriorate ce s-au produs aici de la începutul anului. Oamenii au salutat campania ca fiind binevenită, însă unii dintre ei, întrebaţi de ce nu îşi curăţă coşul de fum, au dat răspunsuri ce au variat de la „Suntem prea bătrâni şi nu putem face asta” până la „Casa mea e nouă şi nu trebuie să îmi desfund coşul” sau „Nu am timp”.

Campania va continua în localităţile unde s-au înregistrat incendii din cauza coşurilor de fum necurăţate sau deteriorate, urmând ca, ulterior, să fie extinsă la nivel judeţean.