Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – La prima ediție a competiției memoriale au participat cinci echipe din județul Caraș-Severin.

Renovată în acest an, baza sportivă din zona Velicsek a orașului Bocșa a fost inaugurată de Ziua Copilului, la prima ediție a unui turneu de fotbal organizat în memoria unui mare profesor de sport al urbei, Ion Lepși. În curând, baza sportivă va purta numele acestui dascăl de excepție.

Cinci echipe școlare din Caraș-Severin au cinstit memoria regretatului profesor Ion Lepși, într-o competiție organizată de Primăria oraşului Bocşa, Consiliul Local Bocşa, Casa Orăşenească de Cultură, cu sprijinul membrilor familiei Lepşi, dar şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin şi al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin. Competiția a fost câștigată de echipa Liceului Teoretic “Tata Oancea” din Bocșa, care a învins în finală echipa Școlii Gimnaziale Nr. 2 Bocșa, cu scorul de 2-0. Locul al treilea a revenit celor de la Școala Gimnazială Nr. 9 Reșița, după 5-1 în finala mică cu echipa Centrului de Educație Incluzivă “Christiana” Bocșa. Organizatorii au acordat și câteva distincții individuale: Mario Vasilie (Șc. Nr. 2 Bocșa) – cel mai bun portar; Claudiu Golopența (Șc. Nr. 9 Reșița) – cel mai tehnic jucător; Florin Novacovici (CSEI “Christiana” Bocșa) – cel mai tânăr jucător (10 ani); Sergiu Rimovecz („Tata Oancea” Bocșa) – golgheter, cu șapte goluri.

“Muțumesc din partea familiei tuturor celor implicați în orgnizarea competiției. Suntem onorați și totodată bucuroși că această bază sportivă, pe care bunicul meu și-a petrecut mai bine de jumătate din viață, unde au trecut mulți sportivi și oameni importanți ai orașului Bocșa și s-au obținut rezultate notabile, va purta numele de prof. Ion Lepși. Ne dorim ca această competiție să capete caracter interjudețean și să fie la mai multe discipline, nu doar fotbal”, a spus prof. Daniel Amariei, nepotul regretatului profesor Ion Lepși.

Partidele din cadrul primei ediții a competiției memoriale Cupa prof. Ion Lepși au fost arbitrate de Andreea Vicea, Adelinne Baciu și Mădălina Gînju.