Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După discuţii cu constructorul – care şi-a făcut serios treaba, dar ritmul alert al lucrărilor a mai fost domolit de pandemie, de ploi şi de lucrările la diverse reţele –, primarul spune că a obţinut promisiunea ca, până în 12 septembrie, piaţa centrală să fie în linii mari gata pentru a suporta un eveniment de talia unui concert cu 500 de invitaţi!

Chiar şi aşa, însă, Nelu Popa spune că persoanele care vor veni vor vedea clar că lucrările vor fi într-un stadiu avansat, deşi nu vor fi finalizate până în cel mai mic detaliu. Mai mult de atât, s-ar putea totuşi ca stâlpii să lipsească…

Legat de finalizarea lucrărilor, edilul a precizat: „Practic, partea de structură de granit şi de andezită va fi gata cu siguranţă. Vor fi gata şi băncile, în linii mari. Singurul lucru la care avem încă rezerve sunt stâlpii de iluminat, dacă vor fi aduşi şi montaţi. Din cauza pandemiei am avut o întârziere în livrarea de stâlpi de iluminat care vin, dacă nu mă înşel, din Italia. Eu personal sunt mulţumit de cum au lucrat băieţii în Centru şi pe cele şase străzi. S-a lucrat în condiţii destul de critice, cu pandemia, cu vreo două luni în care a plouat destul de frecvent şi totuşi oamenii şi-au făcut treaba. Străzile… începe ultima asfaltare, stratul final, pe vreo trei străzi, şi după aceea intrăm pe strada unde era piaţa mică, care merge la Kaufland-Lidl. Practic suntem în grafic cu ele“.

Şirul veştilor bune din toamnă nu se opreşte aici. Printre „recolte“ se numără inaugurarea investiţiei de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“, pe care „o să-l inaugurăm în prima decadă din septembrie, pentru că elevii vor trebui să meargă acolo, pentru că eliberăm liceul ăstalalt (din incinta UEMR – n.r.) pentru Tietz“.

JCS-A.M.