Cum să alegi pensulele de machiaj potrivite pentru trăsăturile tale - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Ai toate acele pensule de machiaj sofisticate, dar știi cum să le folosești? Majoritatea femeilor au cel puțin câteva pensule de machiaj în sertarele din baie și în gențile de machiaj. Dar le ai pe cele potrivite? Și știi cum să le folosești? Mai mult ca sigur, răspunsul este nu!

Iată de ce pensule ai nevoie – și ce trebuie să faci cu ele odată ce le ai!

Nu exagera cu pensulele

Atunci când mergi la cumpărături pentru pensule de machiaj, ești bombardată de opțiuni. Nu ai nevoie de atât de multe pe cât crezi.

La fel ca artiștii și pictorii, make-up artiștii au toate dimensiunile și tipurile diferite de pensule. Acasă, însă, nu este nevoie să ai tone de pensule. Ai nevoie de șase tipuri diferite (ilustrate de jos în sus): fond de ten/concealer, fard de obraz, pudră, contur, creion, estompare și în unghi.

Cumpără pensulele potrivite pentru tine

Chiar și atunci când știi de ce tip de pensulă ai nevoie, tot ai o mare selecție din care să alegi.

Atunci cand cumperi pensule de machiaj, trebuie să înțelegi cu adevărat cum este structurată fața ta și tipul tău de piele – acest lucru te va ajuta să determini forma, dimensiunea și lungimea pensulelor de care ai nevoie.

Curăță-ți pensulele des

Pensulele tale de machiaj adună toată murdăria și sebumul de pe fața ta, dar apoi le pot depune înapoi pe piele data viitoare când le folosești. Nu trebuie să continui să cumperi altele noi. Pur și simplu spală-le pe cele pe care le ai.

Pentru a curăța o pensulă naturală, folosește apă și săpun. Cel mai bun mod de a curăța o perie sintetică este să folosești un dezinfectant de mâini în loc de apă și săpun. Apa și săpunul o fac de fapt să se umezească. Dacă ai de gând să refolosești pensula imediat, dezinfectantul de mâini se va usca mai repede – și va ucide germenii.

Nu îți înmuia pensulele

Pensulele bune reprezintă o investiție, așa că trebuie să ai grijă de ele. Nu le înmuia niciodată în apă – poate slăbi cleiul și poate afecta mânerul din lemn. În schimb, ține-le pur și simplu sub un jet de apă ușor.

Fii atentă la lungimea perilor

Cu cât sunt mai lungi perii, cu atât aplicarea și acoperirea sunt mai discrete. Perii mai scurți îți vor oferi o aplicare mai grea și o acoperire mai intensă, mată.

Alege pensule din păr natural

Pensulele din păr natural sunt mai scumpe decât cele sintetice, dar specialiștii spun că merită investiția.

Pensulele sintetice sunt cele mai bune pentru a acoperi cearcănele sau imperfecțiunile, dar oamenilor le este mai greu să estompeze cu acestea pentru a obține acea piele netedă și perfectă.

Niciodată nu poți învinge pensule de machiaj din păr natural pentru că sunt cele mai bune instrumente de estompare. De asemenea, sunt mai bune pentru piele – persoanele cu pielea sensibilă ar putea dori să rămână la pensule de machiaj din păr natural din acest motiv.

Folosește o singură pensulă pentru fond de ten și corector

Poți folosi aceeași pensulă pentru corector și fond de ten. Pensula îți oferă o aplicare mai fină a machiajului și o acoperire mai mare. După ce ai aplicat fondul de ten sau corectorul, curăță pensula și apoi folosește-o pentru a estompa orice dungi.

Cu cât este mai lată pensula, cu atât mai mare este acoperirea

O pensulă de corector mai lată este mai groasă și oferă mai multă răspândire și acoperire. Pentru o aplicare mai fină, folosește o pensulă mai subțire.

Asortează-ți pensula cu fața ta

Dimensiunea pensulei tale trebuie să se potrivească cu adevărat cu dimensiunea feței tale atunci când aplici fardul de obraz. Folosește o pensulă cu o lățime care să completeze forma feței tale – dacă ai o față mai lată, folosește o pensulă mai lată.

Cel mai bun mod de a aplica fardul de obraz este să zâmbești în timpul aplicării. Partea obrazului care iese cel mai mult în evidență atunci când zâmbești este mărul și acolo vrei să aplici fardul, folosind mișcări rotunde.