Cum să alegeți și să utilizați o motocoasă pentru grădină - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Motocoasele sau mașinile de tuns cu fir, care taie verdeața cu ajutorul unor linii de plastic care se învârt, pot tăia până la marginile unor copaci, trepte și pietre!

Sunt excelente pentru a menține o margine îngrijită de-a lungul aleilor și al paturilor și pot face ordine pe un versant stâncos prea neregulat pentru a fi cosit. Multe motocoase Husqvarna pot accepta și o lamă metalică pentru nivelarea mărăcinișurilor dificile și a puieților mici.

Mulți profesioniști păstrează două mașini de tuns în camionul lor – una cu sfoară de plastic, cealaltă cu o lamă. Ei trec la cea din urmă în momentul în care sfoara nu mai taie și se înfășoară în jurul unei tulpini rezistente. Sfoara unor motocoase Husqvarna vine într-o gamă de grosimi și texturi, dar sunteți limitat de ceea ce poate accepta mașina dumneavoastră. În majoritatea cazurilor, mai greu este mai bine. Textura potrivită, pe de altă parte, depinde de peisajul dumneavoastră. Trebuie să experimentați.

Motocoasele în sine vin în două varietăți de bază: modelele mai costisitoare și mai puternice pe gaz (cu motor în 2 sau 4 timpi) și cele electrice economice (fără fir sau cu fir). Alegerea unei motocoase Husqvarna potrivite depinde de mărimea proprietății, de terenul acesteia și de toleranța dumneavoastră la zgomot și poluare.

Țineți minte: vârfurile motocoasei se rotesc cu aproape 200 kph, așa că nu uitați de protecția ochilor și urechilor, precum și de cizme, pantaloni lungi și mănuși. Și nu vă apropiați de cablurile electrice din exterior, ca nu cumva să vă electrocutați.

Pentru o mașină de tuns la un preț accesibil cu puterea și raza de acțiune necesare pentru a curăța o curte mare, căutați o mașină cu două timpi care are comenzi separate pentru amorsare, starter și accelerație pentru o pornire ușoară. Motoarele cu două cicluri funcționează cu un amestec de benzină și ulei.

Cu o junglă mare de îmblânzit, veți dori să alegeți dintre motocoase Husqvarna cu un motor cu patru timpi. Deși sunt mai scumpe, aceste mașini puternice sunt mai ușor de pornit, mai silențioase, poluează mai puțin și funcționează mai ușor decât motoarele cu 2 timpi și nu necesită un amestec de benzină și ulei.

Pentru aplatizarea tufelor și a puieților cu o lamă de tăiat tufișuri, aveți nevoie de controlul unui ghidon de tip bicicletă. Ghidonul poate fi montat pe majoritatea modelelor de motocoase Ruris pe benzină; cu toate acestea, este mai puțin manevrabil pentru tăierea marginilor cu fir.

O motocoasă electrică cu fir de 3 amperi sau mai bună este suficient de puternică pentru a curăța o curte suburbană, cu condiția să aveți prize de exterior și un cablu prelungitor lung. În plus, este cea mai ieftină opțiune.

Mașinile de tuns cu acumulatori se pot ocupa de iarbă și buruieni într-o curte mică și sunt ușor de aruncat în portbagaj atunci când este rândul dvs. să faceți ordine în curtea bunicii. Bateria reîncărcabilă de 12 volți înseamnă că nu vă veți mai chinui cu prelungitoarele sau cu amestecuri de benzină, iar achiziționarea unui pachet de baterii de rezervă va atenua dezavantajul timpului scurt de funcționare.

În mod obișnuit, șnurul unei motocoase vine înfășurat în jurul capului și se consumă încet-încet odată cu utilizarea. Unele capete eliberează automat mai mult șnur; pe altele le atingeți pe jos. În cele din urmă, când rola este goală, trebuie să vă opriți și să înfășurați una nouă.

Pentru suprafețele stâncoase și accidentate, luați în considerare o mașină de tuns iarba/coasă cu două roți, cu 4 cicluri. Aceasta va tăia iarba ca o mașină de tuns iarba rotativă, fără să se audă țiuitul lamelelor metalice care scalpează rocile și, deoarece capul de coarde este așezat mult în față, taie până la stâlpi și pereți. Dezavantajele sunt prețul și faptul că nu o puteți întoarce pe margine pentru a menține o bordură clară în jurul spațiilor verzi și aleilor, așa cum puteți face cu o motocoasă cu fir obișnuită.