Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Nu știi cum să decorezi o cameră mică și simplă ? Acest lucru necesită puțină atenție. O piesă de mobilier cumpărată la dimensiunea greșită poate strica armonia mediului, făcând ca totul să fie nealiniat, dar există câteva trucuri pe care le poți utiliza pentru a decora ușor și armonios. În această postare vei învăța pas cu pas cum să amenajezi camera de zi dacă aceasta are dimensiuni reduse.

O cameră mică cere o canapea mică

Știu că la ce visăm cu adevărat este o canapea imensă pe care să îți poți întinde picioarele, dar atunci când avem o cameră mică acest lucru poate afecta spațiul și echilibrul decorului. Prin urmare, trebuie să alegeți o canapea de mici dimensiuni. Cea mai potrivită este o canapea extensibilă 2 locuri pe care o puteți alege în așa fel încât să fie cât mai confortabilă. De asemenea, trebuie să fiți atenți la culoarea ei, pentru că o canapea extensibilă 2 locuri este o piesă destul de mare în cameră și va atrage toate privirile.

Folosiți fotolii decorative sau pufuri

Pufurile sunt o caracteristică interesantă în decor. Beanbag-urile sunt foarte practice așa că atunci când primești pe cineva pot servi atât ca scaun, cât și pentru a susține o tavă, de exemplu. În plus, sunt grozave pentru armonizarea mediului. Dacă nu aveți suficient timp în cameră pentru o canapea, alegerea unor fotolii foarte confortabile poate fi și ea o opțiune grozavă.

Rafturi mai mici, suspendate

Apropo de spații de depozitare, cel mai util sfat este să vă regândiți nevoia lui. Poate poți folosi un dulap suspendat sau chiar rafturi. În încăperile mici, acest truc ajută la a da înălțime. Într-o cameră mică, întreg spațiul trebuie utilizat la potențialul său maxim, deci cel mai bine este să alegeți piese de mobilier suspendate sau de perete. De exemplu, în zona televizorului puteți pune un birou sau puteți încadra televizorul de jur împrejur cu dulapuri dacă aveți neovie de mai mult spațiu de depozitare. Este ideal ca mobilierul să fie în aceeași nuanță ca peretele ca să ofere iluzia optică de spațialitate.

Cauti canapea extensibila 2 locuri o gasesti pe Emag.

Folosește corect covoarele

Covoarele au o mare funcție de îmbinare a mobilierului, trebuie să fie mai mari decât lățimea canapelei și trebuie să fie între 15 și 20 cm sub piciorul canapelei. Covoarele cu dungi alungesc sau măresc spațiul în direcția dungilor. Întrucât vorbim de camere mici, acordați preferință imprimeurilor mai mici, deoarece atrag mai puțină atenție.

Alege perdele potrivite

Pentru mediile mici este de preferat să folosiți toată lungimea peretelui pentru a pune perdeaua, astfel spațiul va căpăta înălțime. Acesta este un truc folosit adesea de arhitecți și decoratori. Un alt truc este să folosești țesături mai deschise și culori mai deschise, astfel încât lumina să treacă prin țesătură făcând camera să pară mai mare.

Masuțe de cafea

În ceea ce privește măsuța de cafea, de preferat sunt modelele care se potrivesc canapelei. Au un aspect simplu și servesc atât ca decor, cât și ca suport. Pentru masuțe de cafea, dacă încap în camera ta, alege mese cu picioare subțiri, mese transparente sau mese cu oglindă sau sticlă.

Canapea extensibila 2 locuri: descopera oferta completa pe Emag!

Tablouri și oglinzi

Că oglinzile sunt folosite pentru a mări un mediu, asta (aproape) toată lumea știe deja. Acum ce zici de rame? În încăperile mici ceea ce poți face este să folosești o cantitate mai mică de rame și tablouri, aproximativ 2 sau 3, și de dimensiuni mari. Astfel, eviți să umpli peretele cu tablouri pentru că cu cât cantitatea este mai mare, cu atât camera ta va fi mai aglomerată.

Gândește-te la paleta de culori

Culorile sunt fundamentale pentru a avea un mediu confortabil și armonios, iar în micul living nu poate fi diferit. Pentru a obține un rezultat și mai bun, vă puteți alege paleta de culori înainte de a începe proiectul. Imaginați-vă o cameră cu dimensiuni reduse, întunecată și cu culori foarte puternice. Nu pare deloc relaxant, nu-i așa? De aceea, este interesant să optezi pentru tonuri mai neutre pentru pereți și mobilier și să lași culorile mai vii și mai strălucitoare pentru obiectele și detaliile de decor ale unei încăperi mici.