Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Dădeai o tură prin mall și-ai văzut un ceas Fossil extraordinar. Era atât de frumos încât aproape l-ai cumpărat pe loc. Stai puțin, era ceas Fossil sau ceas Casio? În fine, nu contează ce marcă era, important este că ți-ar fi venit foarte bine. Dar oare chiar ți-ar fi venit foarte bine? Începi să ai îndoieli.

Ei bine, situația pe care am descris-o mai sus este naturală și chiar comună, cu precădere dacă până în prezent ți-ai ales ceasurile doar din instinct. Și nu este nimic în neregulă cu asta, dacă ajungi acasă cu ceasul cumpărat și îl porți plin de mândrie ani de-a rândul. Dar, în cazul în care ajungi acasă și constați subit că ceasul arată mai bine în vitrină decât la încheietura ta, ai o problemă. Ca să nu te mai confrunți cu asta, urmează sfaturile de mai jos!

Și astfel nu vei mai regreta niciodată că ți-ai cumpărat un ceas Fossil, Casio sau orice altă marcă!

Documentează-te în privința tipurilor de ceas disponibile pe piață

Dacă până acum te uitai la ceas pe telefon, înțelegem de ce nu ești chiar la curent cu ce se întâmplă pe piață. Deci vom începe ușor. Ceasurile de mână sunt de două feluri, mai exact analog și digital. Primele, adică cele analog, au designul clasic: afișarea orei se face cu ajutorul unor limbi care indică ora/minutele/secundele pe un cadran.

Dacă vorbim de ceasuri digitale, problema se schimbă puțin. Afișajul este electronic, pe un display LED sau LCD. Nu-s foarte multe de menționat aici.

Acum ne vom concentra pe mecanismul de funcționare. Avem de-a face cu următoarele tipuri:

  • Ceas mecanic. Sunt confecționate manual de către specialiști și sunt preferate de adepții unui stil mai degrabă clasic. Trebuie să le întorci o dată pe zi, deci sperăm că ești o persoană practică și cu ținere de minte. În caz contrar, nu prea este alegerea ideală pentru tine. A și apropo, trebuie duse la revizie din doi în doi ani;
  • Ceas automatic. Funcționează pe baza energiei cinetice produse de tine. Adică de mișcarea încheieturii tale. Deci te ține în jur de trei zile, dar trebuie purtat regulat ca să funcționeze. Dacă nu le porți, le pui în cutii speciale care le alimentează cu energie. Puțin mai practice decât opțiunea de mai sus;
  • Ceasul cu quartz. Cam cel mai popular în prezent, deoarece nu costă mult și prezintă cea mai mare acuratețe. Funcționează pe baza unui cristal de quartz alimentat de o baterie. Este varianta cea mai practică. Ceasurile Fossil, dar si Casio, funcționează pe baza acestui tip de mecanism.

Vezi cum se asortează și cureaua cu stilul tău

Jumătate din procesul alegerii unui ceas trebuie să se concentreze și pe alegerea curelei. Sigur, cureaua poate fi schimbată, dar merită să-ți bați capul cu asta după ce cumperi ceasul? Depinde cât de mult îți place modelul în sine.

În fine, uită cum stă treaba cu materialul curelei:

  • Varianta clasică, ușor de asortat;
  • Inspiră masculinitate și versatilitate. Se potrivește și ținutelor formale, la fel ca varianta de mai sus;
  • Cauciuc, plastic. Ummm, e mai riscantă puțin alegerea. Spre deosebire de cele două variante de mai sus, nu prea se combină cu orice. Se asortează mai degrabă cu ținutele casual sau sport. Sigur, există și posibilitatea de a fi asortate la ținute office sau formale, dar trebuie să aibă o formă specială ceasul. Deci n-o să funcționeze pe post de bijuterie.

Alege cureaua în funcție de stilul tău general. Adică felul în care te îmbraci în viața de zi cu zi. Asta dacă nu te interesează un ceas de ocazii.

Totul se reduce la model

La urma urmei, trebuie să-ți placă doar cum îți stă la mână. Deci uite ce modele există pe piață:

  • Afișaj electronic. Te lasă inclusiv să asculți muzică și să răspunzi la mail-uri. Mai multe telefon decât ceas, dar depinde de gusturi;
  • Design clasic, e ales pentru funcționalitate. Îl porți și la birou, și la bere cu amicii și la fotbal;
  • L-ai luat pe post de bijuterie, probabil ca să sărbătorești ceva. Îți place pentru că spune ceva despre tine;
  • Îți susține stilul de viață activ și e rezistent la temperaturi extreme sau la apă. Îl iei cu tine la sală sau când urci pe munte;
  • Nu te interesează trendurile, ci clasicii. Se asortează bine la costume și la ținute caracterizate de rafinament.

Bun, te întorci să-ți cumperi ceasul ăla sau mai cauți?