Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Conversațiile despre algoritmii din ziua de azi par să nu se mai oprească. Știm că aceștia stau în spatele a multor avansuri tehnologice curente, însă în industria jocurilor de noroc importanța lor capătă un nou sens. Jucătorii se folosesc de algoritmi pentru a reuși să prezică rezultatele unui joc și pentru a analiza cantități mari de date, cu scopul maximizării câștigurilor.

Desigur, acuratețea acestor preziceri poate fi pusă la îndoială, având în vedere că este vorba de jocuri de noroc. Totuși, algoritmul aparatelor este cât se poate de real, chiar și în cazul unor aparate gratis, ceea ce nu înseamnă neapărat că sunt și ușor de înțeles.

Algoritmii aparatelor de slot, atunci și acum

Aparatele de slot au avut parte de o evoluție grandioasă din toate punctele de vedere. Cele mai vechi aparate de slot mecanice introduse la sfârșitul secolului al XIX-lea nu seamănă deloc cu opțiunile care pot fi găsite în ziua de azi. Pentru a determina aleatoriu poziția rolelor acestea utilizau sisteme simple de viteze și pârghii. Pe vremea lor, ele reprezentau aparatele care aveau să revoluționeze industria. Sloturile mecanice sau clasice ofereau celor dornici oportunitatea de a învârti trei sau mai multe role cu simboluri pe ele, cu scopul de a nimeri combinația câștigătoare. Aparatul funcționa pe baza monedelor și jetoanelor care erau introduse și care permiteau apăsarea butonului sau tragerea pârghiei. Când rolele începeau să se învârtă, începea și distracția, iar când ele se opreau, jucătorul putea vedea în funcție de seria de simboluri dacă a câștigat sau pierdut. Aparatele dispuneau chiar și de un mecanism numit program de plată prin care jucătorii puteau fi informați în legătură cu suma care putea fi câștigată în funcție de combinațiile dintre simboluri.

Aparatele de slot din ziua de azi sunt rezultatul dezvoltării sofisticate a algoritmilor utilizați. În prezent, algoritmii sunt complecși: ei sunt proiectați pentru a aduce în mod garantat câștiguri în primul rând cazinoului. Aceste câștiguri reprezintă la urma urmei profitul. În plus, jucătorii din ziua de azi sunt mult mai protejați, algoritmii asigurând atât corectitudinea dar și caracterul aleatoriu al jocului. Algoritmii acoperă acum diferite aspecte ale aparatelor de slot, ajungând să îndepărteze sau chiar elimine în timp toate neajunsurile ale primelor aparate. Momentan, se așteaptă o nouă mare revoluție în industrie, pentru că avansurile tehnologice sunt destul de constante.

Generatorul de numere aleatoare (RNG) explicat

Generatorul de numere aleatorii este algoritmul matematic care se află în spatele a multor dispozitive electronice, inclusiv a sloturilor. RNG este utilizat pentru a asigura o experiență de joc corectă și aleatorie prin producerea secvențelor de numere și simboluri imprevizibile. Componenta de bază a aparatelor de slot este activată prin trimiterea unei solicitări după ce butonul este atins pentru inițierea jocului. Pe urmă, o secvență aleatorie de numere este generată , iar aceasta va determina poziția rolelor și simbolurile care apar. Secvența de numere generată de acesta nu poate fi reprodusă sau prezisă, deoarece obiectivul principal este evitarea apariției unui anumit tipar sau model care ar putea influența negativ experiența de joc pentru unul sau mai mulți jucători.

Algoritmii ficși ai aparatelor de slot

Așa cum am menționat anterior, aparatele de slot și algoritmii folosiți sunt complecși. Totuși, caracteristica aleatorie a jocurilor de noroc nu este întocmai ceea ce pare. Desigur, atunci când auzim aleatoriu ne gândim la șansa jocului, la noroc. Ei bine, algoritmii sunt creați de oameni și sunt sisteme fixe, rezultatele RNG-urilor sunt deterministe și astfel există un număr finit de variante pentru rezultate. Acest lucru determină mulți jucători să încerce să înțeleagă aparatele și să fenteze norocul. Pentru a menține echitatea între jucători, dezvoltatorii sistemelor schimbă și actualizează constant acești algoritmi. Prin urmare, deși natura algoritmilor nu este una complet aleatorie, într-un final experiența de care se bucură jucătorul ajunge să fie una imprevizibilă.

Utilizarea algoritmilor fixați de către cazinouri, fie ele online sau fizice, este complet ilegală. O astfel de influențare a jocului este considerată a fi înșelăciune deoarece jucătorii nu mai au nici o șansă de a câștiga jocul, cazinoul fiind în totalitate favorizat. Deșii cazinourile sunt mereu favorizate, scopul RNG este întocmai acela de a asigura caracterul aleatoriu și imparțial, în timp ce anumite testări sunt organizate pentru a asigura corectitudinea și fiabilitatea aparatului.

Hack al algoritmului aparatelor de slot

În mod normal, orice sistem electronic este susceptibil la a fi hack-uit. Totuși, în cazul sloturilor, acest lucru este greu de realizat dar poate fi foarte ușor de evitat. Algoritmii de criptare sunt foarte complecși, iar securitatea reprezintă o prioritate chiar și din punct de vedere legal. Nici un cazino care ține la propria reputație nu își va permite să fie neatent sau chiar malițios cu acest aspect. Totuși, jucătorii trebuie să evite accesarea sau frecventarea cazinourilor nelicențiate. Un cazino licențiat la ONJN va avea ca scop oferirea unor experiențe sigure.

Concluzie

Pe baza informațiilor strânse până acum, putem răspunde la întrebarea de la începutul articolului : “Poate algoritmul aparatelor de slot să fie anticipat de jucători?”. Răspunsul complex poate să vizeze mai multe aspecte. Însă cel mai simplu răspuns este că nu, un jucător nu poate evita șansa norocului și nici nu poate anticipa algoritmul unui aparat de slot, cel puțin nu în totalitate. Da, există anumite aspecte care o dată cu experiența devin mai ușor de anticipat. Unii jucători dezvoltă un simț mai bun în legătură cu jocurile și strategiile care se merită a fi utilizate cel mai mult. Totuși, acest lucru nu înseamnă că un algoritm poate fi înțeles și anticipat în totalitate. Cel mult, un jucător cu experiență investește suficient timp în învățare și ajunge să cunoască mai multe despre el însuși și tactica lui de joc, care la final se dovedește a fi informație extrem de utilă pentru maximizarea câștigurilor. Nu uitați, jocurile de slot nu sunt doar despre noroc sau algoritmi, ele sunt și despre jucători, strategii și adversari, printre altele.

(1563)