Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Decizia de înfiinţare a două centre de colectare a deşeurilor inerte – adică materiale provenite din construcţii şi mobilier – în municipiul Reşiţa s-a dovedit a fi un lucru bun, după cum informează autoritatea locală!

La o lună de la deschiderea acestora, în cele două locaţii au fost depozitate cantităţi impresionante: 63 de metri cubi de moloz şi 110 metri cubi de mobilă.

„Această măsură a diminuat semnificativ depozitarea deșeurilor inerte în proximitatea platformelor de colectare a deșeurilor municipale, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Măsura este benefică atât pentru aspectul peisagistic al cartierelor reșițene, cât și pentru reducerea costurilor privind colectarea acestor tipuri de deșeuri. Totodată, am constatat o diminuare a depozitării necontrolate în zone nepermise (albiile râurilor, pădure, margine drumurilor). Vă reamintim că cele două puncte de colectare separată a deșeurilor se află în următoarele locații: strada Scorușului nr. 1 D și Bulevardul Muncii nr. 25. Deșeurile inerte se pot depozita cu titlu gratuit, de luni până vineri, între orele 8.00 și 12.00, pentru punctul de colectare situat pe Bulevardul Muncii nr. 25, respectiv de luni până vineri, în intervalul 12.30-16.00, pentru punctul de colectare situat pe strada Scorușului nr. 1 D. Totodată, există și varianta ca aceste deșeuri să fie ridicate de operatorul de salubritate contra cost, în baza unei solicitări scrise și transmise la adresa de e-mail [email protected] sau în urma unui apel telefonic la 0355.249.963 sau 0737.770.526“, informează municipalitatea reşiţeană.

JCS-A.M.