Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean spunea că activitatea la noul deponeu de la Lupac, pe tot ceea ce înseamnă reciclabil, este practic blocată de o presă nefuncţională! 

 Aleşii reşiţenilor au încheiat, cu reprezentanţii judeţului, un contract de comodat pentru câteva utilaje necesare pentru ca deponeul de la Lupac să funcţioneze.

„Este un contract de comodat către Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Venim în sprijinul noului deponeu de la Lupac, în care, de mai bine de o lună, presa care trebuie să compacteze deşeurile reciclabile nu funcţionează. Cu alte cuvinte, tot ce înseamnă deşeuri de plastic, sticlă, cartoane nu pot fi compactate, ca să le trimitem la beneficiar. Noi avem la «Reşiţa Curată», la Doman, trei compactoare, trei prese hidraulice de presiune mare, de 700 de tone, şi le vom da în comodat, cu titlu gratuit, Consiliului Judeţean, în speţă lui Romeo Dunca, şi el să le trimită la Lupac, astfel încât să nu blocăm activitatea de acolo“.

Potrivit proiectului, iniţiat de primarul Ioan Popa, vor fi date în folosinţă gratuită, pentru o perioadă de un an, câteva utilaje: presă balotat HSM VL 225,3; presă balotat HSM CL0200,2; presă balotat HMS; SCHREDDER ZMK 40; SCHREDDER TYP RZS 1000.

JCS-Antoniu Mocanu