Caraş-Severin, Romania

HERCULANE – Cehii din Banat au împărtășit în weekend, în stațiunea de pe Cerna, preparatele dulci transmise din generație în generație, de-a lungul timpului, de bunicii și străbunicii lor!

Evenimentul „Dulcele Bunicilor“, organizat către Filiala Cehă Banat Sud, a adus în faţa celor prezenţi preparate făcute în casă de etnicii cehi, gustul acestora fiind unul care cu greu poate fi uitat. Totul, în cadrul evenimentului cultural „Ziua limbii cehe“, care a avut și o componentă gastronomică.

„Prima parte a zilei a fost o demonstrație colorată de artă folclorică a copiilor, care au prezentat cu entuziasm și, desigur, cu emoția cuvenită mici spectacole atent exersate. După-amiaza a fost dedicată tradițiilor culinare, în special dulciurilor specifice zonei“, au transmis reprezentanții Ambasadei Republicii Cehe la București, prezenți la Herculane.

„Am întâlnit un grup de oameni extraordinari, uniți, iubitori de tradiții, cu o mare poftă de viață și dornici să îndulcească participanții la eveniment cu ceva bun… pregătit de bunica. Felicitări tuturor organizatorilor, felicitări doamnei Claudia Sembera Veverca pentru efortul depus, fiind siguri că și de acum înainte <<Dulcele Bunicilor>> va fi oferit cu toată dragostea de către prietenii cehi“, au spus și cei de la Cenaclul Domogled din Herculane.
FOTO: Facebook Cenaclul Domogled