Cultura în sinteză, educația în studiu - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

GRĂDINARI – Pe lângă aceste obiective, la Grădinari sunt vizate și clădirile primăriei și dispensarului. Am reținut aceste aspecte din declarația primarului Ovidiu Firca!

Conform acestuia, proiectul de reabilitare a casei culturale din Grădinari a fost întocmit încă din 2016. De atunci a fost depus pe diverse surse de finanțare, însă fără succes. Recent, proiectul a fost depus pe masa CNI. Și se pare că soarele a răsărit și peste cultura cacovenilor. Scriem asta deoarece CNI-ul a pus proiectul pe lista sinteză. „Se va face reabilitare totală, clădirea va fi la standarde europene”, declară primarul despre proiectul în valoare de 600.000 de euro în urma reactualizării.

Din aceeași sursă, reținem că primăria are întocmite trei studii de fezabilitate vizând reabilitarea școlii din Grădinari, a dispensarului și a clădirii primăriei. Primele două obiective se ridică la valoarea de 5 milioane de euro, cel de-al treilea la două milioane de euro. Studiile sunt făcute, primăria așteptând oportunități de finanțare pentru a le depune.

Primarul ne-a vorbit și despre terenurile multisport pe care primăria le va amenaja din fonduri proprii în curțile școlilor din Grădinari și Greoni. La Greoni, proiectul în valoare de 200.000 de lei este în curs de avizare. Viitorul teren va avea dimensiunile de 28/15m și va dispune de gazon sintetic și nocturnă. O investiție similară se vrea derulată și la Grădinari, având valoarea de 170.000 de lei. Tot din surse proprii, primăria instalat un sistem de supraveghere video în centrul localităților comunei, în intersecții și în curtea școlii din Grădinari. Investiția a costat 60.000 de lei. Pe viitor, se dorește extinderea sistemului de supraveghere pe întregul areal al comunei. Primarul Firca estimează că investiția finală se va ridica la valoarea totală de 250.000 de lei.

JCS-Ionel Ivașcu