Caraş-Severin, Romania

ARMENIȘ – Până pe 24 august, cei interesați se pot înscrie la Common Ground-ul din campusul WeWilder. Este vorba despre un proiect derulat de către Asociația WeWilder în parteneriat cu WWF România, British Council România, Centrul Cultural „Plai” și Green European Foundation!

Timp de patru zile, între 19 și 23 septembrie, zece lucrători culturali din Timișoara vor parcurge un traseu experiențial care include imersiune în natură, sesiuni pe teme de sustenabilitate profesională și comunitară în cultură, momente de mișcare, răgaz și contemplare alături de invitați din țară și străinătate. Scopul programului este să ofere cadrul și instrumentele pentru ca participanții să intre într-un proces colaborativ de regenerare și eficientizare a resurselor pentru anii viitori.

Common Ground” își dorește să creeze un modul de formare pentru lucrători culturali, plecând de la nevoia lor refacere după munca asiduă depusă la organizarea sutelor de evenimente programate anul acesta în capitala culturală europeană.
Selecția celor zece participanți se va face de către echipa curatorială a proiectului, formată din Alina Floroi, Ioana Hogman, Oana Mondoc, Rucsandra Pop și Cristiana Tăutu, pe baza reprezentativității la nivelul comunității culturale timișorene și a diversității de arie culturală, gen și vârstă. Rezultatele vor fi anunțate pe 31 august pe mail și pe paginile de social media ale WeWilder. Participarea este necesară pe durata întregului eveniment. Se va face o listă de așteptare în cazul în care persoanele selectate nu pot confirma prezența.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara, capitală europeană a culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara cu sume alocate de la bugetul de stat prin buget de la Ministerul Culturii.

JCS-Ionel Ivașcu