Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Astfel a comparat primarul Ioan Popa situaţia unei şedinţe de consiliu local de îndată, în cadrul căreia nu s-a reuşit adunarea consilierilor necesari, fiind organizată încă una, luni seara, după ora 19.00.

Banii europeni au fost, luni, un bun motiv pentru ca aleşii urbei să fie convocaţi în şedinţă. Prima, la ora 15.00, n-a atras cvorumul necesar, în lipsa unui singur consilier care să ajute forul să aibă 11 membri, adică jumătate plus unu din total. În aşteptarea care se prelungea, primarul Ioan Popa a precizat că situaţia e ca aceea când „aştepţi să vină gagica şi ea nu vine, dar nici nu ştii de ce nu vine. Dacă ai şti, te-ai duce şi ţi-ai face altă freză. Dar dacă a văzut că ai conturile goale?“…

Edilul a precizat faptul că, din cele patru proiecte de pe ordinea de zi, două sunt importante şi urgente, de votul consilierilor depinzând dacă ele vor primi finanţare europeană sau nu, termenul limită pentru completarea documentaţiei fiind marţi, 3 aprilie. „Cele două puncte de pe ordinea de zi sunt mai importante din punctul meu de vedere, declara Ioan Popa. Fac referire la două proiecte de finanţare cu fonduri europene. Şi au fost nişte greşeli, nişte erori matematice în două proiecte şi trebuie să le facem modificările, să le trecem prin şedinţă de consiliu local. Până marţi, 3 aprilie, ar trebui transmise clarificările la ADR Vest, pentru a nu risca să fim respinşi pe acesta proiecte. Sunt proiecte legate de eficienţă energetică, de reabilitare de blocuri de locuinţe“.

Mai exact, este vorba despre blocurile A6 şi A7 de pe strada Horea din Reşiţa, trecute prin consiliul local la începutul acestui an. Unul dintre ele a fost transmis spre finanţare şi în 2016, şi în 2017. Până la urmă, însă, totul s-a rezolvat.  Luni seara, după ora 19 și după a doua ședință de îndată care a întrunit cvorumul, proiectele au fost votate.