Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Spune Valentin Armaşu, şeful ecologiştilor cărăşeni, candidat pentru preşedinţia CJ, care vorbeşte deschis despre lucrurile murdare care se întâmplă în campanie!

Valentin Armaşu s-a plâns de faptul că nu toţi candidaţii pleacă de la linia de start în mod egal, pentru că deja s-a trezit cu un dosar penal, însă este sigur că vor apărea şi dosarele altora, însă după alegeri, lucru pe care nu-l consideră deloc corect. Mai mult decât atât, spune că firele dosarului i se trag de la un prieten primar de altă culoare, care se consideră cel mai înalt, frumos şi deştept, cu care a fost împreună pe Muntele Athos, la părintele Chiril.

„Am spus întotdeauna, îmi doresc un singur lucru pentru judeţul Caraş-Severin, să fim toţi egali. Nu la unii proşti facem dosare, iar pe alţii îi cunoaştem şi nu-i vedem. Haideţi să fim toţi egali. Vă voi demonstra – şi sunt şi curios dacă în următoarea perioadă va mai avea cineva dosar în afară de mine –, o să vă garantez că după alegeri or să mai iasă dosare. Atunci care mai este egalitatea? Nu se puteau face toate după alegeri? Nu puteam să avem toţi aceeaşi şansă? Ăsta este caracterul multora“, a conchis Armaşu.

Dincolo de asta, spune că a devenit „o foarte mare modă de a face conturi false şi cred că sunt singurul candidat care am curajul să vă spun lucrurile în faţă. Tocmai şi de aceea am problemele pe care le am pentru că am spus ce am avut de spus şi nu am minţit. Eu nu vin să vă spun lucruri pe care nu le pot dovedi“. Spune însă că persoanele în cauză au uitat că i-au cerut ajutorul şi a vorbit despre sforile care se trag pe la diverse instituţii şi despre campania murdară cu atacuri la adresa familiilor celor implicaţi.

„Aşa uităm noi, mulţi din Caraş-Severin cu ce am fost ajutaţi. De asta, de câte ori i-am chemat să discutăm, nimeni nu vrea să vină pentru că le e frică de trecut. Niciodată n-am luptat cu armele cu care luptă dânşii, pe la spate, cu dosare penale şi aşa mai departe. N-am făcut nimic mai rău în judeţul ăsta decât au făcut alţii. Absolut nimic în plus. Ştiu ce se pregăteşte şi vom răspunde cu acelaşi lucru pe care l-au făcut şi ei. Doar că vreau să se judece în mod egal amândouă speţele. Eu nu pot să fiu ca ei, cu conturi false, să scriu. Dacă avem ceva de spus, de ce nu ne spunem în faţă, de ce tot pe la spate, cu conturi false şi aşa mai departe? Şi eu pot să-mi iau o echipă de postaci, dar nu-mi stă în caracter! Până la şapte ani, acasă, nu am fost aşa crescut! Avem ceva? Ieşim, spunem în faţă! (…) Nu cred că asta este important în campanie, să ne măscărim. Eu dacă le-am reproşat ceva a fost că nu sunt de acord cu drumurile făcute şi le-am arătat poze şi dovezi“. În acest sens, Armaşu a vorbit de lucrări făcute de mântuială care, după o lună au fost praf, iar apoi, după reparaţie, au ţinut două săptămâni. „Lucrurile astea trebuie să nu se mai întâmple în viitor. N-am spus că dânşii n-au făcut şi lucruri bune“.

Valentin Armaşu, care până la urmă este şi om de afaceri, nu s-a sfiit să explice deschis de ce în judeţ nu se dezvoltă afaceri mari: „Noi în Caraş-Severin nu am putut face business la nivel mare, niciodată nu am fost de acord să vină nicio firmă de afară să lucreze aici, şi nouă să ne arunce o firimitură, un leu. Pentru că nu ne putem dezvolta. Dacă vrei să te dezvolţi la nivel mare ai altă problemă“. Acesta a subliniat că, deşi totul e acum online, inclusiv licitaţia, şi nu se mai pot face chiar toate şmecheriile ca odinioară, procedurile şi lucrările se finalizează cu o recepţie, unde întotdeauna „bordura e strâmbă“: „Dar când te duci şi faci recepţia, dai de tot felul de directori pe aici. (…) Şi atunci firmele noastre au doar un anumit nivel. Noi nu putem să mergem să luăm compactor nou cu 300.000 de euro, să exploatăm balastiera, că ar face un sol de calitate, pentru că noi nu avem cum. Se dezvoltă doar firmele cărora le sunt permise anumite lucruri. Eu am fost omul care a învăţat din greşeli şi nu mai fac acest lucru. Am avut şapte controale de la Finanţe să nu mai fac evaziune. (…) Culmea, tot eu sunt trădător, dar numai la mine vin. Milionarii sunt la Caransebeş, nicidecum la Reşiţa. Noi la Reşiţa nu suntem în stare să punem un director, dar mai un milionar. Că toţi directorii sunt din altă parte din judeţ“.

JCS-Antoniu Mocanu

Comandat de Partidul Ecologist Român. Executat de NV WOTAN MEDIA. Cod mandatar financiar 21200195