Cugetările „poetului” Dunca - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cine-ar fi bănuit că-n spatele funcției de șef al județului stă un suflet sensibil de poet? Și totuși chiar așa stau lucrurile după cum avea să o spună însuși președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, la deschiderea Festivalului „Porțile poeziei”!

Bun prilej pentru a-și deschide sufletul către cei prezenți în sala de ședințe a forului județean, mulți dintre ei poeți din țară și din lume, participanți la cea de-a zecea ediție a festivalului amintit. Alături de ei, oameni de cultură și ziariști.

Ei bine, pe vremuri, pe când era tânăr, Romeo Dunca obișnuia să scrie poezii. Și, cum se afla într-un moment și context propice versului și meditației, omul în toată firea de acum a găsit prilejul de a-și aminti câteva versuri dintr-o poezie pe care a scris-o la un moment dat și care „se potrivește foarte bine în zilele noastre”, în exprimarea președintelui CJ.

Destăinuire care n-ar fi avut niciun farmec dacă nu ar fi împărtășit celor prezenți versurile care veniseră ca o reverie desprinsă parcă din vremuri de demult. „Tu, frumusețe pură, mai cauți vieții rost? Nu vezi că-i mult mai bine să fii frumos și prost?”, scria odată tânărul Dunca, atunci poet poate neînțeles de semeni, acum oficial al județului, vorbindu-le poeților pentru care festivalul este un bun prilej de a descoperi județul și a lega prietenii aici.

JCS-Ionel Ivașcu

Adaugă comentariu