Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În prima etapă a Ligii 1 de fotbal feminin, ACS Banat Girls Reșița s-a văzut învinsă categoric acasă de Fortuna Becicherecu Mic, scor final 0-5!

Încă din minutul 10 scorul a fost deschis de Laura Rus. Reșițencele s-au ținut bine de Becicherecu Mic până în minutul 70, când Colesnicenco a marcat golul al doilea al oaspeților. Din minutul 77 și până la final echipa antrenată de Daniel Amariei a mai încasat trei goluri prin Neacşu, Jivan, iar Laura Rus a reușit dubla. Chiar dacă nu a fost favorită la această partidă, Banat Girls a pelcat din start cu handicap. De la echipa reșițeană au lipsit cinci jucătoare, acestea fiind testate pozitiv cu COVID-19.

„Am întâlnit o echipă foarte puternică, una dintre candidatele la câştigarea titlului. Fortuna a dominat tot jocul, cred că la noi s-a simţit foarte mult absenţa celor cinci fete testate pozitiv. Mi-aş fi dorit ca la debutul în Liga 1 să fi reuşit un rezultat pozitiv şi aş fi vrut ca toate fetele să fie prezente, pentru că ştiu cât de mult şi-au dorit şi au tras la antrenamente în ultimele 7 săptămâni. Ţin să-mi felicit fetele, multe au evoluat pe posturi pe care n-au mai jucat, dar nu ne-am dat bătuţi. Am intrat cu 0-1 la pauză şi îmi pare foarte rău că în ultimele 10 minute am luat trei goluri pe fond de oboseală. Din păcate, scorul a luat amploare din acest motiv. Felicit echipa oaspete, o felicit şi pe Laura Rus pentru joc, se vede că are calitate. Dorim Fortunei mult succes în continuare”, a spus Daniel Amariei, antrenorul ACS Banat Girls Reșița.

Bocșeanca Laura Rus, simpatizantă a clubului din Reșița, a spus la final: „În primul rând, este un sentiment destul de ciudat, pentru că, aşa cum am spus mereu, Banat Girls este echipa mea de suflet. Am fost mereu alături de fete, am şi o relaţie specială de prietenie cu Daniel Amariei, dar la acest meci am fost adversare în teren şi a trebuit să-mi fac treaba. Sunt foarte bucuroasă pentru cele trei puncte. Fiind primul meci după atâtea luni, cred că am făcut un joc destul de bun, am respectat ceea ce ne-a cerut antrenorul şi suntem mulţumite”.

Președintele ACS Banat Girls, Daniel Surdu, a spus la final: „În primul rând, ne-au luat prin surprindere rezultatele de la testul COVID, în urma căruia am rămas fără cinci jucătoare. Trei dintre ele ar fi fost titulare la acest meci. Oboseala şi-a spus cuvântul şi n-am mai putut face schimbări. A fost un meci deosebit de greu, contra uneia dintre cele mai puternice formaţii din fotbalul feminin românesc. Fortuna Becicherecu Mic a investit foarte mult şi se vede acest lucru. Cred că înfrângerea nu le va dărâma psihic pe fetele noastre şi vom face tot ce putem ca să le ajutăm să treacă peste acest eşec”.

„Pentru prima etapă de campionat, pe care am aşteptat-o foarte mult timp deoarece s-a tot schimbat data de start, pot spune că sunt mulţumit. Noi am făcut o pregătire foarte bună şi eram nerăbdători să începem. Cred că ne-am comportat destul de bine, ştiam că întâlnim o nou-promovată foarte ambiţioasă, dar cred că am controlat jocul de la un capăt la altul şi nu s-a pus în niciun moment problema învingătoarei. Am ratat totuşi foarte mult, mai trebuie să lucrăm la finalizare. Cu această ocazie, chiar felicit portarul Reşiţei, care cred că este poate cel mai bun portar din Liga 1”, a spus Sorin Brîndescu, principalul Fortunei.

În etapa a II-a a Ligii 1, Banat Girls Reșița va juca pe data de 12 septembrie, în deplasare, cu Vasas Femina Odorhei.

JCS-Ștefan Moraru