Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un macaragist reşiţean, de 44 de ani, a luat potul cel mare jucând la pariuri pentru cursele de câini.

Bucurie mare la o agenţie de pariuri din cartierul Govândari, marţi, la ora 15.00, când Ion Mîndru a venit să-şi ridice premiul de 156.394,41 de lei (mai bine de un miliard de lei vechi) pe care l-a câştigat jucând două variante pe un bilet care l-a costat doar doi lei!

De fapt, se pare că cifra 2 i-a purtat noroc, acesta fiind şi numărul câinelui care a câştigat cursa. Bărbatul joacă la pariuri încă de când acestea s-au înfiinţat în Reşiţa, şi spune că a cheltuit mulţi bani pentru acest hobby, dar şi că premiul câştigat acoperă toate cheltuielile făcute până acum. Omul este modest, nu are vicii, nu bea, de fumat s-a lăsat cu şapte ani în urmă şi consideră că banul e făcut să circule.

„Am mai câştigat şi altă dată, însă doar sume mici, dar joc la toate tipurile de concursuri. Cu cei 117.000 de lei care este câştigul net încă nu m-am hotărât ce o să fac, dar sunt multe cheltuieli. În primul rând, îmi voi ajuta părinţii care sunt bătrâni, au pensie mică, am o casă de renovat la ţară şi astea ar fi primele lucruri pe listă. Oricum, banii se duc, dar dacă ştii să-i utilizezi cu cap, poate fi bine“, ne-a declarat Mîndru, mândru de câştigul primit. Macaragistul munceşte, când este nevoie, şi sâmbăta şi duminica, primind un salariu mediu pentru zona în care trăieşte.

Departe de a considera că aceşti bani îi vor fi suficienţi de-acum acolo, Ion Mîndru va continua la acelaşi loc de muncă şi nu va pleca din Reşiţa, dar nu în ultimul rând va continua să parieze la sporturile favorite. „Ar fi culmea să dau înapoi tocmai acum. Mi-a purtat noroc câinele cu numărul 2 pe care aş vrea să-l şi cumpăr, dacă se poate. Privesc acum cu alţi ochi aceste animale, ba chiar aş vrea să-mi şi iau un exemplar. Am jucat de mai multe ori stând în agenţie şi câte opt ore şi pot să spun că sunt un mare norocos“, a mai precizat proaspătul câştigător.

Ion Mîndru locuieşte cu chirie, într-un apartament cu două camere de 21 de metri pătraţi, a practicat, în tinereţe, lupte libere, atletism şi ţine cu… „Câinii roşii“ la fotbal. „De când am lansat acest jackpot este a treia oară când se câştigă şi a doua oară când este adjudecat de un bănăţean. Este un premiu care se acumulează din ceea ce joacă clienţii, cu bonusul nostru şi care atrage“, ne-a declarat Florin Gongu, director de comunicare în cadrul agenţiei care a oferit premiul. Vizibil jenat de bliţurile aparatelor de fotografiat, de microfoane şi camerele de luat vederi, câştigătorul premiului a recunoscut că există posibilitatea să-i răsară în cale „prieteni“ care să-i solicite diferite împrumuturi.

După ce, modest, a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru felicitările pe care le-a primit, Ion Mîndru şi-a luat câştigul într-o geantă şi a decis să plece către o bancă unde să depună premiul.

Flavius Rotariu