Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC) are din nou conturile blocate, în ciuda infuziilor financiare din ultimele luni, de peste 2,5 milioane de lei, primite de la nivel guvernamental!

La finalul ședinței extraordinare în care s-a aprobat bugetul pe 2020, primarul Felix Borcean a adus în atenția aleșilor locali solicitarea spitalului de a angaja avocați în sutele de procese pe care instituția le are. Iar managerul Adrian Cican a explicat mai pe larg că singurul jurist al spitalului nu face față la asemenea volum de muncă, termenele sunt foarte scurte, iar unele procese sunt importante, gen executări silite sau somații. „Situația e mai complicată pentru că spitalul are, după cum bine știți, conturile blocate. Sunt situații în care ai de a face cu case de avocatură contra spitalului, lupți cu o sabie de lemn contra unei mitraliere”, a spus primarul Felix Borcean.

Pentru că în solicitarea adresată Primăriei și Consiliului Local, managerul Cican a cerut sprijin și pentru plata serviciilor oferite de avocați, i s-a explicat că se poate aproba angajarea de avocați, dar costurile trebuie suportate de spital. „Pe banii lor, da, să angajeze”, a punctat și social-democratul Valentin Dascălu.

A rămas ca solicitarea să fie discutată săptămâna viitoare, când Consiliul Local se reunește în ședință ordinară.

JCS-R.M.

1 Comment

  1. Spitalul e cu conturile blocate, iar doctorii si Borcean ar vrea sa ia si varul de pe pereti. Se tavalesc pe jos ca nu mai au de unde mulge, in loc sa puna umarul si ei la redresarea spitalului ca acum au lefuri grase. Asa e si politica PSD, sa plateasca statul indiferent de unde, ce ne intereseaza pe noi.

Adaugă comentariu