Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta a păţit o reşiţeancă în urma unui incendiu izbucnit în propria gospodărie. Incidentul, produs pe strada Pictor Andreescu din municipiu, a fost raportat miercuri, în jurul orei 13.20, la 112, iar la faţa locului şi-au făcut apariţia două echipaje de stingere ale pompierilor militari reşiţeni şi o ambulanţă.

„Sosite la locul intervenției, echipajele de pompieri militari au constatat că incendiul se manifesta violent, cu flacără mare, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătraţi, la nivelul a trei încăperi ale imobilului și al acoperișului, existând pericolul extinderii la întregul acoperiș și la imobilele învecinate. S-a acționat imediat pentru localizarea incendiului, pompierii militari reușind astfel să împiedice propagarea incendiului la celelalte încăperi și la cele două gospodării vecine. Totodată, a fost solicitat sprijinul altor două echipaje din cadrul aceluiași detașament, respectiv unul de stingere și unul care încadrează autoscara mecanică, precum și a unui echipaj specializat al furnizorului de energie electrică. Proprietara casei a suferit o intoxicație cu monoxid de carbon și arsuri de gradul I la nivelul feței și membrelor superioare. Aceasta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la spital. Pe timpul intervenției, care a durat aproximativ două ore, pompierii militari au salvat un cățel care era blocat sub patul dintr-una dintre încăperile incendiate“, ne spun pompierii cărăşeni.

Se presupune că incendiul ar fi fost produs de o defecţiune a unei perne electrice, pagubele ridicându-se undeva la 300.000 de lei.

A.M.