Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA. Rosso-nerii au cedat sâmbătă, 21 noiembrie, scor 0-1, în partida din deplasare cu Farul Constanța!După două victorii la rând pe teren propriu, echipa pregătită de Alin Minteuan a început promițător și jocul de la Constanța. Victoraș Astafei a avut prima ocazie, în minutul 11, dar la pauză s-a intrat cu scorul de 0-0. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 73, când Măzărache l-a învins pe Cobrea cu un şut plasat la colţul lung. În acest moment, rosso-nerii ocupă locul 16 în Liga 2 și vor avea un nou meci greu, cu Rapid, echipă care și-a revenit și e pe 4 în Liga 2, la doar două puncte de lider.

Ne-am propus să câştigăm acest meci, dar la un moment dat ne-am fi mulţumit şi cu un punct. Din păcate, nu ne-am ales cu nimic şi suntem cu toţii supăraţi. Nu avem ce face, trebuie să privim în viitor şi să încercăm să obţinem ceva din meciul de la Rapid. Am avut şi situaţii de poartă, am avut şi ocazii singuri cu portarul, nu am reuşit să înscriem, dar echipa a jucat bine, s-a dăruit şi nu pot decât să fiu mulţumit aşa, pe ansamblu, de jocul echipei. Din păcate, se repetă unele greşeli care, în momentul în care le vom elimina, probabil că rezultatele vor avea un pic de continuitate, pentru că asta ne lipseşte. Nu vreau să trăim în mediocritate, nu-mi doresc acest lucru şi le spun mereu jucătorilor acest lucru”, a declarat Alin Minteuan, antrenorul CSM Reșița.

O victorie mare și importantă din punctul meu de vedere. Am controlat meciul din minutul unu până în ultimul minut. Chiar dacă această partidă s-ar fi terminat la egalitate, aș fi fost foarte mulțumit de evoluția băieților. Au făcut o partidă foarte bună. Cred că este cea mai bună partidă de când sunt eu aici. Mă gândesc ca și posesie, ca și dinamică în teren. Mă bucur foarte mult că am câștigat, nu am avut foarte mulți jucători ca soluții pe banca de rezerve, dar toți jucătorii pentru mine sunt titulari. Le-am spus și lor asta înainte de meci. Sunt jucători importanți care mereu au ajutat și nu consider că fac parte din echipa a doua. Toți jucătorii sunt importanți, pentru că ei au adus atâtea puncte în clasament, ei sunt cei care se sacrifică de un an și jumătate. Sunt convins că putem să ținem ritmul acesta. Au luptat, au avut încredere să paseze, să construiască. Atacanții trebuie să marcheze. Se pun însă și în slujba echipei, fac faza defensivă foarte bine, pentru că toată lumea muncește pentru a obține victoria la fiecare partidă. Câteodată ne iese, câteodată nu, dar în proporția cea mai mare din timp, băieții au încercat și au dat maxim la fiecare meci, chiar dacă sunt momente în care nu câștigăm. Este un prag psihologic important. Am făcut 20 de puncte, mai sunt opt etape, trebuie să scoatem maxim din aceste partide. Mă gândesc la 20-22-24 de puncte, pentru a putea fi siguri de play-off. Sunt puține etape, dar trebuie să fim preocupați. Echipele vor fi foarte atente și vor da mult mai mult decât au dat până acum, pentru că trebuie să obțină punctele necesare pentru play-off. E un clasament strâns. Nici Craiova nu e sigură de locul de play-off. De când a schimbat antrenorul nu arată prea bine. Nu reușește să marcheze și o să vedeți că va avea probleme și mai mari. Cu siguranță va fi dificil și pentru ea să prindă play-off-ul. Sunt echipe echilibrate, care au jucători foarte buni și care vor lupta pentru locul de play-off”, a spus pentru Liga2.ro Ianis Zicu, antrenorul echipei din Constanța.

CSM Reșița: Cobrea, L. Acka, Dudea (cpt.), Breșneni, Szijj, Laur. Buș, Rob. Boboc, Danci, Dat, Astafei și Ad. Ilie.
Rezerve: Zimmermann Vasiu, Bagherea, Rasoveanu, Chera, N. Popescu, Dumitraș, Brînzan, Matulevicius.

În etapa viitoare, pe 26 noiembrie, CSM Reşiţa va evolua tot în deplasare, de această dată la FC Rapid Bucureşti.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: Miruna Mihancea