CSM Reșița, victorie la limită cu CSM Deva - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Partida amicală dintre CSM Deva și CSM Reșița, disputată pe terenul din Călan, s-a încheiat cu victoria elevilor lui Alexa, scor 1-0. Singurul gol al întâlnirii a fost înscris pe final de joc, în minutul 87, de tânărul atacant Demetris Cristodulo!

Rosso-nerii vor mai juca un amical cu echipa a doua a celor de la CFR Cluj, miercuri, 11 august, de la ora 18:00, în Valea Domanului.

CSM Reșița: Micu, Bărboianu, Ion, Rimovecz, Fota, Jorza, Cristea, Drăghiceanu, Velcotă, Munteanu și Mediop. Au mai jucat: Zimmermann, Iana, Hreniuc, Niță, Cristodulo, Sima, Pirciu, Mura și Stăiculescu.

„Încercăm să ne punem pe picioare, să facem o echipă pentru următorii 2-3 ani la Reșița. E un proiect în care eu cred foarte mult, am foarte multă liniște. E un pariu al meu să văd dacă pot să creez o echipă de Liga 1 foarte bună. Eu cred că ce am la Reșița se găsește foarte greu în fotbalul românesc. Am liniște financiară, condiții foarte bune de pregătire. Am avut ofertă de la o echipă de play-off din Liga 2, dar eu vreau să o iau de la zero la Reșița. Am ținut doar 3 jucători din vechiul lot, iar obiectivul pentru următorii ani este promovarea în Liga 1. Cred foarte mult în acest proiect”, a spus Dan Alexa, antrenorul CSM Reșița.

Dinu Gheorghe, fostul președinte de la Rapid, l-a lăudat pe Dan Alexa, pe care-l consideră un antrenor de primă ligă.

„Alexa e un antrenor bun. Trebuie să treacă de pragul ăsta de cel mai bun antrenor din Liga 2. Eu zic că e antrenor de Liga 1 și poate face față la orice nivel. Eu am o părere foarte bună despre el. A avut o șansă la Astra, dar a avut ghinion. Nu a avut parte să lucreze cu Budescu, Alibec, cei care s-au întors după ce a plecat el. Eu spun că el face față la orice nivel. Dacă el promovează anul ăsta în Liga 2, iar apoi în Liga 1, eu zic că e foarte bine. E o provocare, dar nu e riscant deloc. Ai putea să ai un exemplu în Răzvan Lucescu. El a plecat de la Rapid la Brașov și am reușit din primul an să promovăm, deși acolo nu aveam condiții și nimic. De la Brașov a plecat la echipa națională. Eu zic că Alexa nu a riscat, ci e o provocare. Eu zic că o să promoveze, nu o să aibă probleme”, a spus Dinu Gheorghe.

JCS-Ștefan Moraru