Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița s-a impus cu scorul de 5-1 în fața Progresului Ezeriș, în primul meci amical din 2020.  Jocul a avut loc pe terenul sintetic din Valea Domanului, iar marcatorii rosso-nerilor au fost Dat x2, Buș, Dodoi și Acka. Epure de la Ezeriș a înscris golul de onoare. Duminică, CSM Reșița va pleca în cantonamentul din Antalya, unde va susține mai multe partide de pregătire.

Dacă prima repriză a durat 45 de minute, la cererea lui Dorinel Munteanu, partea a doua a jocului a fost de 60 de minute. „A fost primul meci după o perioadă foarte grea de pregătire. Mă așteptam să le fie un pic greu băieților. Sunt foarte mulțumit de cum a descurs pregătirea la Vatra Dornei și consider că ne-am încărcat bateriile. Scorul din acest meci de pregătire a fost unul normal, nu mă așteptam la mai mult. M-am așteptat ca echipa să se angreneze, să încerce să joace, în ciuda terenului destul de dificil. Per total a fost un test reușit și mă bucur că nu am avut jucători accidentați în urma acestui amical. Jucătorii toți sunt valizi și eu am speranțe. Sunt convins că după cantonamentul din Antalya, la primul joc oficial vom fi într-o formă foarte bună. Acesta este scopul nostru și ne dorim să ne atingem obiectivul. Salvarea de la retrogradare este un obiectiv greu de realizat, foarte disputat, dar am mare încredere în lotul pe care-l am acum la dispoziție. Bineînțeles că vor mai veni doi jucători, care vor completa lotul. Până în momentul de față sunt mulțumit de achiziții. Toți s-au adaptat foarte bine la perioada de pregătire, acum sperăm că cei noi aduși vor aduce un plus în echipă. Foarte importantă va fi pregătirea din Antalya, unde vom susține cinci meciuri amicale. Vom întâlni formații bune pentru nivelul nostru, vom juca cu formații din prima divizie din Danemarca, Bulgaria și din Georgia. Sper ca până pe data de 22 februarie, atunci când va începe campionatul, toți jucătorii să fie în formă foarte bună”, a declarat Dorinel Munteanu, „principalul” de la CSM Reșița.

Antrenorul Progresului Ezeriș, Adrian Enășescu, a spus la finalul partidei: „A fost și primul meci amical al nostru și după 105 minute de joc cu CSM Reșița suntem mulțumiți. Chiar dacă scorul este de 5-1 pentru ei, sunt mulțumit de cum s-au descurcat băieții. Cred că am făcut față și, în special, jucătorii noi s-au încadrat foarte bine în jocul nostru. Practic la acest meci ne-am reunit, n-am făcut înainte niciun antrenament și echipa arată bine. Pot spune că arată bine și din punct de vedere fizic, datorită turneelor organizate în iarnă. Cred că ne-am menținut pe o linie bună și avem încredere că vom realiza lucruri bune. Obiectivul este câștigarea fiecărui meci din Liga a IV-a și vrem să nu cedăm niciun punct până la finalul campionatului. Ne-am întărit până acum cu Răzvan Costachi și Sorin Străin, iar de la echipă a plecat Cosmin Negoescu”.

Antrenorul Reșiței a trimit pe teren următorul prim 11: Zimmermann, Szijj, Erihon, Vasiu, Ispas, Rus, Breșneni, Vădrariu, Țegle, Buș și Ene. În repriza a doua, Dorinel Munteanu a schimbat toată echipa și a introdus în teren restul jucătorilor din lot.

JCS-Ștefan Moraru